Arla Foods Ingredients a lansat Nutrilac Hi - Pro Improvers, o serie de proteine funcționale din lapte care crește nivelul de proteine din produsele lactate până la 10% fără a afecta negativ gustul și textura, informează Dairy Industries. Fabricat din proteine din lapte , Hi - Pro Improvers fac posibilă adăugarea unei cantități mai mari de proteine în iaurturi și băuturi lactate , precum și în înghețată. Hi - Pro Improvers facilitează crearea de produse cu conținut ridicat de proteine fără a afecta proprietățile senzoriale ale unui produs. Prin utilizarea amelioratorilor Hi - Pro, companiile de produse lactate poate menține un control complet al texturii , fie că produc un iaurt gros , mai moale sau o băutură pe bază de lapte. Torben Jensen , manager la Arla Foods Ingredients , a declarat: " Nutrilac Hi - Pro Improvers elimină toate problemele legate de calitate și de prelucrare care de-a lungul timpului au limitat adăugarea unui nivel ridicat de proteine în produsele alimentare. Lansarea Hi - Pro Improvers înseamnă că este posibil , până la urmă , adăugarea unei cantități mai mare de proteină în porții mai mici " . Aplicații potențiale pentru amelioratorii de Hi - Pro includ iaurt în stil grecesc , care sunt pe un val de creștere în popularitate la nivel mondial și alte iaurturi de diferite texturi (ER).