Repere

597

Nutriție de precizie pentru ouă de calitate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PoultryWorld notează că strategiile de nutriție de precizie pentru extinderea ciclului de ouat devin din ce în ce mai importante pe măsură ce fermierii caută să extindă păsările maro și albe la 80 de săptămâni și 380 de ouă, respectiv 100 de săptămâni și, respectiv, 500 de ouă.

Ralph Bishop, manager de inovație și nutriție a păsărilor de curte Premier Nutrition, a vorbit despre obținerea la maximum de la păsări de la rațiile de pornire pentru pui până la 50 de săptămâni.

Vorbind la conferința anuală British Free Range Producers din West Midlands din Marea Britanie, Bishop a subliniat importanța aplicării corecte a dietelor pentru pui pentru a asigura o bună dezvoltare a scheletului puilor în primele 8-10 săptămâni, împreună cu organele (4-5 săptămâni) si dezvoltarea musculara (5-10 saptamani).

Rații dense

O dietă densă cu rație bogată în energie (12 MJ) și o proteină echilibrată extrem de digerabilă a fost importantă pentru dezvoltarea organelor, în timp ce trebuia acordată o atenție deosebită detaliilor în jurul aportului de calciu și fosfor pentru a asigura o dezvoltare puternică a oaselor. Includerea enzimelor fitază în rații a fost, de asemenea, utilă, a adăugat el.

Deși săptămânile 10-16 au fost în general liniștite pentru dezvoltarea păsărilor, Bishop a spus că a oferit o oportunitate de a pregăti stresurile și tulpinile viitoare generate de mutarea puilor în fermele de ouătoare, vaccinare și începerea ciclului de ouă.

În această etapă, era vital să se antreneze puii să mănânce și să construiască gușa și tractul gastrointestinal, care ar putea fi ajutate de particule mai grosiere și fibre insolubile.

Aport, aport, aport

Perioada cuprinsă între 16 săptămâni și maturitate la 30 de săptămâni crește consumul de hrană pe zi de la 75g/pasăre/zi la aproximativ 120g pentru a asigura că greutatea corporală corespunzătoare crește de la 1.300-1.400g la 1.900g, necesitând o rație densă adecvată.

Acest lucru a fost important, deoarece păsările erau probabil să treacă de la nicio producție de ouă în săptămâna 16 la producția de 90% până în săptămâna 22: „Aportul, aportul și mai mult aportul este crucial”, a spus el.

Dimensiunea și calitatea ouălor

La 30 de săptămâni, producătorii ar trebui să se întrebe ce domenii de îmbunătățire ar dori să vadă, inclusiv să se gândească în viitor la dimensiunea ouălor și la cantitatea de calciu, fosfor și vitamina D3 care ar trebui administrată pentru a menține calitatea cojii ridicată.

Bishop a spus că fermierii trebuie să fie proactivi în ceea ce privește dimensiunea ouălor, lucrând pentru ouă cu o greutate de 62-63 g. Găinile care produc ouă cu o greutate de 65 g ar putea avea probleme cu calitatea cojii mai târziu în viață.

Apă curată

Charles Macleod, managerul comercial de ouatoare St David's Poultry, a vorbit despre importanța apei curate pentru a preveni probleme precum disbioza intestinală, care ar putea reduce producția și calitatea ouălor, ar putea duce la creșterea mortalității și morbidității, a scăderii eficienței furajelor și a performanței de creștere, a imunității afectate. sistem și susceptibilitate crescută la alte infecții și inflamații intestinale.

Macleod a spus că producătorii trebuie să înțeleagă că compoziția furajelor, precum și temperatura și umiditatea influențează în mod semnificativ consumul de apă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2