Ferma

288

O delegație a MADR a vizitat o fermă de lapte integrată din Arabia Saudită

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În prima zi a vizitei oficiale pe care o realizează în Arabia Saudită, delegația condusă de ministrul Florin - Ionuț BARBU, alături de secretarul de stat Sorin MOISE, s-a deplasat la sediul companiei Almarai, una dintre cele mai mari și mai importante din Orientul Mijlociu.

Compania deține ferme de vaci de lapte, precum și unități de procesare în care sunt realizate o varietate de produse, inclusiv lactate, sucuri și patiserie.

Produsele lactate ale companiei Almarai sunt realizate din lapte de înaltă calitate provenit din mai multe unități de producție, cu un total de 195.000 de vaci. Acestea beneficiază de nutriție avansată și îngrijire superioară permanentă pentru a asigura o calitate optimă.

Almarai a început să producă lapte proaspăt încă din 1977, cu un efectiv de doar 350 de vaci. În prezent, compania produce 1,5 miliarde litri de lapte pe an, fiind cea mai mare companie de lactate integrată vertical din lume.

Vizita a început în ferma de vaci, unde delegația României a văzut modul în care sunt crescute și hrănite animalele.

Pentru hrana acestora, Almarai produce furajele în ferme proprii din mai multe țări, dintre care cele mai mari se află în Argentina și SUA. În prezent, din fermele Almarai se obțin 4 milioane litri de lapte pe zi, în medie 42 de litri per vacă pe zi, aproximativ dublu față de media europeană.

După vizitarea fermei, ministrul Florin-Ionuț Barbu împreună cu delegația au mers în fabrica de procesare, ocazie cu care au văzut liniile de producție și au purtat discuții pe diverse teme, printre care și despre creșterea păsărilor, domeniu în curs de dezvoltare la Almarai prin investiții semnificative.

Ministrul a precizat că în România gradul de autosuficiență a acestui sector este de 160% și că există ferme foarte performante ce produc pui hrăniți cu furaj de înaltă calitate (90% porumb), urmând ca în viitorul apropiat să fie crescută capacitatea cu încă 100 milioane capete.

Partea Saudită s-a arătat interesată de producția de păsări din România, iar ministrul Florin – Ionuț BARBU a declarat că va împărtăși experiența din aceste zile cu asociațiile de profil din țara noastră, pentru ca părțile interesate să intre în dialog.

Compania vizitată astăzi de delegația MADR încurajează consumatorii să viziteze unitățile sale agricole si industriale, pentru a se familiariza cu tehnologiile moderne în etapele de producție, ca parte din angajamentul de responsabilitate socială. (Foto: MADR)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2