202
Compania producătoare de ingrediente bio pentru alimente, Corbion Purac a lansat o noua gama de conservanți naturali pentru a ajuta la menținerea calității și aromei de cărnii atât procesate cât și neprocesate, informează Global Meat News. Verdad Avanta Y100 controleaza cresterea bacteriilor in carnea gata pentru a fi consumată, cum ar fi cea de curcan, în timp ce, îi oferă produsului o textură fermă pentru o mai bună feliere. Corbion Purac susține că acest lucru a dus la o creștere globală a randamentului la gătit între 5-9%. De asemenea, este lansarea Verdad Avanta F100 pentru prospețime prelungită la carnea crudă și procesate, cum ar fi cârnații. Acest produs este derivat din ingrediente naturale și menține culoarea proaspătă și aroma cărnii crude. Ambele produse sunt disponibile sub formă de pulbere pentru a oferi costuri de transport, depozitare reduse și o aplicare mai ușoară. "Trendul de etichetă curată și cererea consumatorilor pentru solutii naturale au adus procesatorilor de carne unele provocări foarte specifice", a declarat Tom Rourke, senior business development manager la Corbion Purac. "Procesatorii care produc alimente cu o etichetă" natural "sunt limitați sever, atunci când vine vorba de ingrediente antimicrobiene. Cu cele mai recente inovații ale noastre, procesatorii de carne pot folosi acum un singur ingredient pentru a aborda o gamă largă de aspecte, inclusiv siguranța alimentară, gustul, textura, culoarea si mixul de produse- totodată răspunzând la cerințele de etichetă curată și cerințele naturale ale clienților lor." Corbion Purac este parte a Corbion, o firmă globală de ingrediente activă în 20 de țări, cu domenii de activitate acoperind alimente, bioplastice, biochimice și diviziunile biomedicale.