Ferma

193

O nouă metodă pentru a estima temperatura din adăposturile pentru purcei

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un studiu braziliano-american având ca temnă tehnici de evaluare inteligentă a temperaturilor suplimentare necesare pentru purcei, a primit un premiu al Societății Americane de Ingineri Agricoli și Biologici (ASABE).

Studiul, numit „Predicția căldurii complementare optime pentru purcei” a câștigat premiul pentru utilizarea unui sistem inteligent și durabil pentru controlul temperaturii în faza de lactație”, fiind considerat cel mai avansat sistem existent la ora actuală.

Parteneriatul a inclus cercetători de la Universitatea de Stat din São Paulo (UNESP), în Brazilia, și Universitatea Cornell, din Statele Unite. Oamenii de știință au dezvoltat un sistem care utilizează soluții inovatoare pentru a determina căldura suplimentară optimă, pentru purcei.

Studiul a fost publicat în revista „Tranzacții” și a fost considerat cel mai bun, în categoria „Plant, Animal & Facility Systems”, care a inclus peste 500 de lucrări.

Bunăstare, durabilitate și eficiență energetică

Cercetătorii au scris în rezumat: „În acest studiu, am determinat cerințe de căldură optime suplimentare (furnizate de lămpile de încălzire), pentru purcei, pe baza echilibrului energetic în funcție de temperatura aerului și greutatea corpului animalelor.” În acest sens, combinația asigură bunăstarea animalelor, durabilitatea și eficiența energetică.

Cercetătorii au concluzionat că pentru temperatura aerului între 15-19 C, căldura suplimentară optimă prevăzută a fost de 266-344 W și 44-128 W pentru purceii care cântăresc 1 kg și, respectiv, 20 kg. Căldura suplimentară optimă prevăzută a fost de aproximativ 200 W mai mică pentru purcei la sfârșitul ciclului de vânat (presupunând o greutate de 20 kg) decât la naștere (presupunând o greutate la naștere de 1 kg).

Reducerea consumului de energie la fermele de porci

Alex Sandro Campos Maia, profesor la UNESP și unul dintre autorii articolului, a răspuns: „Cred că cel mai interesant subiect al studiului nostru a fost utilizarea tehnicilor inovatoare pentru a prezice și reduce consumul de energie și pentru a îmbunătăți confortul termic și bunăstarea animalelor. .“

Încercare în unitatea de porci din statul São Paulo

Cercetarea a fost realizată într-o unitate din Jaboticabal, statul São Paulo, Brazilia, unde au fost colectate date. Acestea au fost procesate în SUA printr-o cooperare științifică cu profesorul Kifle G. Gebremedhin la Universitatea Cornell.

Cercetătorul brazilian Hugo F. Milan este principalul autor al lucrării. El a răspuns: „Este o onoare să fie acordat de ASABE. Este prima dată când un studiu câștigător în domeniul animalelor are un brazilian ca prim autor în acest premiu. ”

Îmbunătățirea confortului termic și a bunăstării animalelor

Profesorul Campos Maia face parte, de asemenea, din grupul de cercetare Inobio-Manera (scurt pentru Inovație în biometeorologie și bunăstare animală), care se concentrează pe îmbunătățirea confortului termic și a bunăstării animalelor, folosind concepte de responsabilitate pentru mediu și generarea de inovație aliniată la dezvoltarea durabilă.

El a spus: „Sperăm să contribuim la sustenabilitate prin emisii antropice mai mici de CO2 și îmbunătățirea calității vieții acestor animale. În afară de aceasta, ajută la o mai mare satisfacție a producătorilor prin reducerea costurilor și pentru o mai bună percepție a consumatorilor. "

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2