Ferma

186

Oamenii de știință confirmă mutațiile virusului PPA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit PigProgress, oamenii de știință chinezi au confirmat că mutații ușoare ale virusului pestei porcine africane se extind în China.

Concluziile au fost trase de oamenii de știință de la Harbin Veterinary Research Institute. Studiul a fost publicat în revista Life Sciences, o publicație a Science China și urmărește rapoartele anterioare despre mutațiile ASFv care apar în China.

În articolul lor, cercetătorii au scris: „Apariția mutanților naturali virulenti inferiori aduce dificultăți mai mari diagnosticării precoce a ASF și creează noi provocări pentru controlul ASFv.” Ei au adăugat: „Având în vedere populația uriașă de porci din China și o perioadă endemică de peste 2 ani, nu este surprinzător să găsim diversitate genetică complexă în domeniul ASFv-urilor din China”.

Supravegherea ASFv în 7 provincii chineze

Oamenii de știință au efectuat o supraveghere în 7 provincii chineze din iunie până în decembrie 2020. Au prelevat 3.660 de probe de la ferme, abatoare și fabrici de eliminare din provinciile Hebei, Heilongjiang, Hubei, Mongolia Interioară, Jilin, Liaoning și Shanxi. Au izolat și caracterizat 22 de viruși aparținând genotipului II ASFv. Toate cele 22 au avut mutații, ștergeri sau înlocuiri în comparație cu „HLJ / 18”, cel mai vechi izolat din China.

Cercetătorii au scris: „11 izolate au avut 4 tipuri diferite de mutații naturale sau de deleție în gena EP402R și au prezentat un fenotip care nu este absorbant (non-HAD). Alte 4 izolate au fost testate pentru virulență la porci; 2 s-au dovedit a fi la fel de letale ca HLJ / 18.

Cu toate acestea, 2 izolate non-HAD au prezentat virulență mai mică, dar au fost extrem de transmisibile; infecția cu 106 doze TCID50 a fost parțial letală și a cauzat boală acută sau subacută, în timp ce doza 103 TCID50 a cauzat boli neletale, subacute sau cronice și infecție persistentă. ”

Diagnostic și eliminare rapidă a ASF

Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că nu sunt disponibile vaccinuri comerciale pentru ASFv. Ei au spus, „Prin urmare, controlul bolii se bazează pe diagnosticul rapid și sacrificarea animalelor infectate. Apariția mutanților non-HAD va provoca mai multe probleme și va pune o provocare mai mare pentru controlul ASF în China, deoarece acestea provoacă un curs mult mai întârziat și semne ușoare, de boală cronică, în timp ce sunt aruncate în mod continuu pe căile orale și rectale. ”

Institutul Harbin a lucrat la un vaccin ASF bazat pe ștergerea a 7 gene. Oamenii de știință își propun să afle dacă vaccinul lor oferă sau nu protecție împotriva noilor tulpini virulente inferioare descoperite.

Studiu anterior asupra mutațiilor ASFv

Cu câteva săptămâni în urmă, medicul veterinar din China, Dr. E. Wayne Johnson, a declarat deja că o versiune mutantă a ASFv și-a găsit drumul în unele hambare chinezești, cel mai probabil cauzată de utilizarea unor vaccinuri bootleg necorespunzătoare. În observațiile sale, gena MGF360 se schimbase, exact această genă despre care studiul Harbin nu a vorbit.

Publicația Harbin urmează unui studiu anterior al Institutului Militar Veterinar din Changchun. Potrivit agenției de presă Reuters, acest studiu a raportat găsirea unui virus care avea o ștergere parțială a genelor, care anterior arăta că protejează porcii împotriva ASF atunci când este șters.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2