164

Occidentul mareste productia de lapte de magarita

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(The Telegraph) Cunoscut, inca din antichitate, ca ingredient secret al produselor cosmetice, laptele de magarita s-a dovedit in timp si un excelent aliment. Calitatile sale au fost reconfirmate, recent, la Congresul European pe tema combaterii Obezitatii, desfasurat la inceputul acestei luni, la Istanbul.

In cadrul dezbaterilor, oamenii de stiinta italieni de la Universitatea din Napoli au facut atat o comunicare privind calitatile laptelui de magarita, cat si cateva consideratii economice. Astfel, s-a evidentiat faptul ca acest lapte contine mai putine grasimi, este mai hranitor decat cel de vaca, fiind foarte apropiat de laptele uman, ceea ce il recomanda hranirii copiilor sau adultilor care manifesta alergii la produsele lactate. Cercetatorii italieni au descoperit ca laptele de magarita ofera o protectie naturala a inimii, deocarece contine acizii grasi Omega 3 si Omega 6, similar uleiului de peste, diminuand colesterolul. Pornind de la aceste date stiintifice, partea italiana a informat ca in multe tari ale uniunii europene, productia de lapte de magarita a crescut. Astfel, in Italia, la nivelul anului 2010, cresterea a fost de 17 %, in Spania de 23 %, in Franta de 8 %, in Grecia de 12 %, iar in Marea Britanie 6 %. Principalele destinatii ale laptelui de magartita sunt industria cosmeticelor, industria farmaceutica dar si industria alimentara. (I.S.)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2