205

Olympus mizează pe iaurtul grecesc fabricat lângă Brașov

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În urmă cu trei ani, iaurtul grecesc era un produs aproape necunoscut pentru consumatorul român. Intrarea puternică a grupului elen Olympus pe piaţa autohtonă, prin deschiderea unei fabrici la Hălchiu (Braşov) în urma unei investiţii greenfield de 55 de milioane de euro, a presupus şi lansarea acestei noi categorii pe piaţa autohtonă. De atunci, lucrurile au evoluat rapid." Când am lansat iaurturile grecești, în urmă cu trei ani, Olympus a lansat un nou segment de consum pe piața românească. De atunci, ponderea acestora în cadrul categoriei de iaurturi a luat din ce în ce mai multă amploare. România ur-mează tendinţa internaţională, de pe piețele mature precum SUA și Marea Britanie, de a consuma din ce în ce mai mult iaurt grecesc. Așadar, credem că acest segment are potențial foarte important de creștere pe piața românească, lucru care se va observa și în 2014", a declarat Ilias Pliatsikas, director general Olympus România. În momentul de faţă, 35% din vânzările de iaurturi pe care le comercializează Olympus pe plan local sunt generate de iaurturile grecești. Compania nu comentează însă asupra cotei pe care o deţin pe toată piaţa iaurturilor în stil grecesc. Dacă până în 2011, grecii vindeau iaurt în România, dar importat din ţara lor de origine, acum, din informaţiile companiei, toate iaurturile grecești Olympus din magazinele româneşti sunt produse la fabrica de la Hălchiu, Brașov. "Aici producem lactate atât pentru piața internă, cât și pentru cea externă, folosind materie primă 100% din România. Așadar, laptele provine exclusiv de la ferme din România", mai spune managerul Olympus. În prezent, iaurtul grecesc Olympus este disponibil în variantele cu 0%, 2% și 10% grăsime, precum și în variante cu fructe (căpșuni, coacăze, rodie și zmeură), iar producătorul nu exclude posibilitatea de a-şi extinde gama. "Căutăm să venim mereu în întâmpinarea preferințelor consumatorilor noștri și să lansăm produse înalte calitativ, este lucrul care ne diferențiază în piață. Dar detalii în acest sens vor urma la momentul potrivit", spune Pliatsikas, pentru Economica.net.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2