Ferma

270

Până în 2024 vom avea un vaccin anti-PPA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Autoritățile ruse, citate de PigProgress, s-au declarat optimiste în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin împotriva pestei porcine africane (PPA). Potrivit unui oficial, procesul a intrat în etapa selectării celei mai promițătoare opțiuni.

Uvaidov a spus că oamenii de știință ruși trebuie să aleagă acum un vaccin cu cea mai scăzută „reactogenitate”, care se referă la proprietatea unui vaccin de a putea produce reacții adverse comune, precum și cea mai bună stabilitate imunobiologică și protecție împotriva virusului.

În noiembrie 2021, viceprim-ministrul Rusiei Victoria Abramchenko a instruit Ministerul Rusiei de Știință și Educație să înceapă să utilizeze vaccinul rusesc împotriva PPA până în 2024. La momentul respectiv, ea a spus:

„Ne așteptăm la o descoperire din partea științei. Fără un vaccin eficient, este imposibil să se ocupe de PPA și să se protejeze țara de riscurile de contaminare a teritoriilor sale și de scăderea producției.”

Abramchenko a instruit, de asemenea, organul de supraveghere veterinar rus Rosselhoznadzor și ministerul rus al agriculturii „să creeze un sistem de răspuns la riscurile de răspândire a PPA la toate nivelurile și să dezvolte măsuri pentru controlul veterinar permanent”.

În revista Veterinary Medicine & Life, Uvaidov a adăugat: „Oamenii de știință lucrează la un vaccin împotriva PPA de zeci de ani. Este adevărat că până acum, nicio țară nu a creat o soluție eficientă, sigură, care să poată preveni boala.”

Pentru a ține situația sub control deplin, ar putea fi suficient să folosiți vaccinul la mistreții din Rusia, a spus Uvaidov.

„Epizootiologia PPA arată diferit în fiecare țară, datorită condițiilor naturale și economice specifice. Cu toate acestea, mistreții joacă cel mai adesea un rol uriaș. Dacă ar fi posibil să se efectueze vaccinarea populației de mistreți, unde nu există posibilitatea de a crea o protecție biologică suplimentară a habitatului acestora, atunci situația epizootiei PPA ar deveni mai stabilă.”

Vaccinarea mistreților ar putea împiedica pătrunderea PPA în noi teritorii și, în general, ar putea face comportamentul virusului mai previzibil, a adăugat el.

ASF continuă să modeleze piața de porc din Rusia. În 2021, Rosselhoznadzor a sacrificat aproape 1 milion de capete de porc în urma unor focare majore în partea europeană a țării, a estimat Uniunea Rusă a Producătorilor de Carne de Porc (RUPP).

Ministerul rus al agriculturii a spus că prezența largă a PPA în Rusia a rămas principalul factor pentru care carnea de porc rusească nu este încă permisă pe piețele majore de vânzare străine, inclusiv China.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2