Ca urmare a diminuarii constante a volumului de afaceri, compania Parmalat a anuntat prin purtatorul sau de cuvand, Fabio Caprizzi, inchiderea a trei unitati de procesare din Italia. Fabricile care vor fi inchise sunt din Genoa, Villaguardia si Cliovegna. In momentul de fata, Parmalat negociaza, potrivit legislatiei din Peninsula care ii obliga la asa ceva, cu Uniunea Italiana a Lucratorilor din Industria Alimentara pentru a gasi modalitati de compensare, reconversie sau reangajare a personalului care va fi disponibilizat.
In cele trei fabrici, se produce lapte pentru consum, branzeturi si unt. Faprio Caprizzi a declarat pentru DairyReporter: Anul trecut am avut o pierdere de 5%, iar in ultimii 5 ani, de 15%. In Italia poti fi performant doar daca industrializezi la scara mare, lactatele noastre fiind sub atacul puternic al produselor private label. Aceasta a fost cauza pentru care s-a decis inchiderea celor trei fabrici, Parmalat punand la punct un program de eficientizare a afacerii.