Potrivit cotațiilor publicate de publicația de specialitate The Pig Site, spirala prețurilor de pe piața europeană a cărnii de porc a început să scadă. Toate cotațiile au scăzut considerabil, iar exporturile s-au dinamizat într-o oarecare măsură, cu toate că se constată o oarecare stagnare generată de prețurile mici oferite importatorilor de producătorii din Statele Unite și America de Sud. Scăderea prețurilor prețurilor variază de la o corecție de 2,4 cenți, cotată în Marea Britanie, la 5,9 cenți observată în Spania. În ciuda corecțiilor clare ale prețurilor și la un nivel de preț corectat de 1,71 euro pe kg, la sacrificare, Spania continuă să-și mențină poziția de vârf în structura prețurilor celor cinci țări membre ale UE, cele mai semnificative în producția și sacrificarea porcinelor. Și în Germania, cea mai recentă scădere a prețurilor trebuie să fie atribuită creșterii cantităților de porci vii, cu greutăți de sacrificare optime. Rapoarte de analiză făcute de participanții la piață împărtășesc speranța că exportatorii de carne de porc din Europa se vor reîntoarce din nou la un nivel de competitivitate de nivel mondial, după scăderea prețurilor. Cantitățile oferite pe piețele locale de animale vii sunt încă extinse, iar centrele de sacrificare funcționează la capacitate maximă. La începutul acestei săptămâni, starea de spirit continuă să se îndrepte spre stabilizare, pe piețele europene ale porcilor pentru sacrificare. Iată, însă, mai jos, două grafice edificatoare în acest sens: