Phil Hogan are încredere că va crește producția de lactate și, implicit, consumul de produse procesate, spre exemplu de iaurt și brânză. El admite că nu va fi o anumită volatilitate a pieței pe termen scurt. Comisarul respinge orice referire la o criză în sectorul produselor lactate, dacă ar fi să ținem seama și de cei 30 de ani de restricții de producție în acest domeniu. După cum se cunoaște, în România temerile fermierilor au fost și încă mai sunt cât se poate de mari, în condițiile în care țara noastră nu și-a realizat niciodată cota de lapte repartizată la nivel comunitar, pentru zona de producție primară. În aceste condiții, procesatorii au apelat constant la importuri de lapte-materie primă, importuri favorizate și de prețul mic de achiziție. O veste bună, însă, pentru fermierii români este includerea furajelor pe lista produselor pentru care cota de TVA se va reduce de la 24, la 9 %, acest lucru fiind stabilit în urma unei ședințe derulate la Ministerul Agriculturii, acolo unde, pe lângă oficiali ai MADR au participat președinți ai asociațiilor profesionale de fermieri, precum și Dorin Cojocaru, ca reprezentant al procesatorilor reuniți în APRIL. Amintim că domnul Cojocaru va participa în calitate de speaker la Meat & Milk 2015, alături de domnul Claudiu Frânc, Președinte al Federației Crescătorilor de Bovine din România.