Repere

366

Potențial de creștere pe piețele de aminoacizi

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În special în Europa, se anticipează revenirea taxelor de import în T4 și în toate regiunile, costurile de transport în containere cântăresc relativ greu pe prețul final al lizinei, notează AllAboutFeed.

Prețuri încă stabile

Prețurile FOB China pentru lizină și treonină sunt stabile până la slabe. În special, treonina are mai mult potențial de a scădea în continuare.

Dar rata de transport de containere către Europa și America continuă să fie fermă și are încă un potențial de creștere, cel puțin pe parcursul verii, ceea ce duce la oferte de preț mai ferme pentru câțiva aminoacizi pentru restul Q3 și Q4. Aflați mai multe în instantaneul de săptămâna aceasta privind aditivii pentru furaje (săptămâna 23).

Metionina a devenit puțin mai slabă recent, dar se stabilizează în acest moment din cauza impactului transportului de containere.

Triptofanul și valina sunt slabe, dar orice scădere a prețurilor este compensată în prezent de tarife de transport mai mari, ceea ce duce la un nivel de fund al prețurilor stabile. Arginina este, de asemenea, relativ stabilă.

Lizina

Prețurile FOB China sunt stabile până la puțin mai slabe, comparativ cu câteva săptămâni în urmă. În regiuni precum Europa și SUA, prețul crește. În special în Europa, se anticipează revenirea taxelor de import în T4 și în toate regiunile, costurile de transport în containere cântăresc relativ greu pe prețul final al lizinei.

Costurile de transport de containere au crescut semnificativ pe ruta din China către Europa și America. Prețurile de bază din aceste regiuni au potențialul de a crește și mai mult, deoarece creșterea costului de transport este mai mare decât recenta scădere a prețurilor fob din China.

Acest lucru a condus la un interes mai mare pentru acoperirea sfârșitului trimestrului III și începutul trimestrului IV. Noi contracte sunt oferite în afara Chinei doar pentru expedierea în iulie/august în cel mai scurt timp. Q2 este contractat și o bună parte din Q3 este, de asemenea.

Treonina

Prețurile FOB China au fost sub presiune în ultimele săptămâni, dar s-au stabilizat pentru moment. Dar mai multă scădere a prețurilor este luată în considerare. Cererea a devenit puțin mai scăzută în mai multe regiuni, în timp ce noi capacități au apărut online.

Cu toate acestea, deoarece tarifele de transport de containere către mai multe porturi principale au crescut semnificativ, prețurile locale ale treoninei au crescut pentru T3 și începutul T4. Cumpărătorii au fost contractați pentru T2 și o bună parte din T3. Există o atitudine de așteptare pentru contractele pe termen lung, în ciuda prețurilor ridicate ale transportului de containere.

DL-Metionină

Prețurile metioninei au fost ușor mai slabe în majoritatea regiunilor, dar s-au stabilizat din nou în prezent, deoarece tarifele mai mari de transport în containere compensează o scădere anterioară. După o perioadă recentă de piețe stabile spre mai ferme, impulsul de a menține prețurile ridicate a dispărut, cel puțin pentru moment.

Există încă mesaje comunicate despre producția care nu este pe deplin la viteză și se preconizează perioade de întreținere viitoare și proiecte de optimizare a producției, dar asta nu pare să influențeze piața. În aproape toate regiunile, piața este liniștită și contractată. Q2 este contractat și mai mulți cumpărători au contractat și o parte din nevoile lor Q3.

Triptofan

După o perioadă de prețuri relativ stabile în majoritatea regiunilor, cu excepția Chinei, unde piața era deja mai slabă, prețurile se înmoaie acum și în alte regiuni. Deși în prezent tonul mai slab este compensat de tarife mai mari de transport de containere, care compensează declinul.

Există mai multă capacitate de producție alocată aminoacizilor mai mici și mai mult triptofan iese încet pe piață în acest și anii următori, depășind consumul.

În regiunile locale, cum ar fi Europa, unde furnizorii chinezi nu au autorizații în vigoare sau nu pot furniza din Xinjiang, furnizorii locali occidentali au reușit să mențină prețuri mai mari. Cea mai mare parte din T2 a fost contractată până acum, dar cumpărătorii ezită să se uite deja la T3.

Valină

Prețurile valinei FOB China continuă să fie slabe și nu există mult interes de cumpărare. Dar, în același timp, costurile de transport în containere încep să aibă un impact acum și asupra aminoacizilor cu prețuri mai mari, astfel încât prețul final în regiunile locale este de fapt stabil în acest moment.

Prețurile în SUA sunt în cea mai mare parte stabile până la ușor slabe. Piața este foarte liniștită în acest moment și se vede doar o mică activitate de cumpărare la vedere. Q2 este contractat și o parte din Q3 este, de asemenea, din motive strategice/continuitate. (Foto: Freepik)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2