Astfel, dupa cum informeaza DairyReporter, toti producatorii de lapte au crescut preturile cu o medie nationala de 1 %, iar cei de unt (5 % si 11 % grasime), cu 1,7 %. O crestere substantiala s-a consemnat la laptele de clasa proteica III (in lumea civilizata, laptele se clasifica dupa proteina, nu dupa grasime), aceasta fiind de 7 %. La finalul primului semestru, o livra de lapte costa in medie 4, 71 de dolari. Cresterea preturilor la producator a determinat si cresterea preturilor la branzeturi, aceasta fiind de 10 %, fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 6 % la finalul lui iulie, fata de finalul lunii iunie 2012 Cu toate acestea, si vanzarile au cunoscut cresteri spectaculoase. Astfel, Statele Unite au exportat cu 7 % mai multe branzeturi, fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile la intern fiind cu 4 % mai mari. Totodata, cererea de branzeturi naturale de pe piata americana a crescut cu 3 % in rimele luni ale acestui an.