Repere

546

Prima degustare de carne cultivată din UE aprobată legal

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dupa cum informeaza FoodIngrediensFirst, pionierul olandez al tehnologiei alimentare și al cărnii cultivate Meatable a atins o piatră de hotar în industrie găzduind prima degustare de carne cultivată aprobată legal în UE.

Un pas crucial

Potrivit companiei, evenimentul marchează un pas crucial în comercializarea cărnii de cultură. Evenimentul de degustare, desfășurat la sediul companiei Meatable din Leiden, Țările de Jos, a cerut companiei să primească aprobarea unui comitet de experți independenți, sancționat de guvernul olandez. Aprobarea s-a bazat pe dosarul Meatable, care detalia datele despre siguranța produselor din carne cultivată.

„Suntem incredibil de mândri să organizăm prima degustare oficială de carne cultivată din UE, marcând un moment de referință pentru Meatable și industria noastră”, spune Krijn de Nood, fondatorul și CEO-ul companiei.

„La Meatable, am lucrat neobosit în ultimii cinci ani pentru a dezvolta un produs delicios care arată, are gust și aceeași textură și profil de aromă ca și carnea crescută la fermă.”

„Acum avem ocazia să verificăm aceste constatări și să ne optimizăm în continuare produsul înainte de intrarea pe piața de masă. Vreau să le mulțumesc oaspeților noștri pentru susținerea produsului și pentru contribuția la misiunea noastră de a satisface apetitul lumii pentru carne adevărată, fără a dăuna oamenilor, animalelor sau planetei.

Așteptăm cu nerăbdare să găzduim mai multe degustări în viitor, în timp ce lucrăm pentru aprobarea de reglementare și comercializarea globală.”

Cultivarea gastronomiei

Olanda este prima țară din UE care permite degustări de carne cultivată. Alte țări includ Israel, Singapore și SUA.

Printre participanți s-au numărat prințul olandez Constantijn van Oranje - trimisul special pentru Techleap, bucătarul cu stele Michelin Ron Blaauw și antreprenorul Ira van Eelen, al cărui tată Willem van Eelen este un pionier în tehnologia cărnii cultivate.

Compania spune că participanții subliniază importanța evenimentului și interesul crescând pentru carnea cultivată ca alternativă durabilă și etică la producția convențională de carne.

„Țările de Jos sunt un pionier în dezvoltarea cărnii de cultură și a fost o onoare să mă alătur liderului în domeniul Meatable pentru prima degustare europeană a produselor lor”, spune Prince van Oranje. „Carnea cultivată Meatable are un mare potențial de a reduce impactul industriei alimentare asupra mediului și aștept cu nerăbdare să susțin în continuare compania pe măsură ce lucrează spre acest obiectiv pe calea comercializării.”

Mâncare pentru viitor

Tehnologia proprie Opti-OX de la Meatable permite companiei să transforme o singură celulă dintr-un porc într-un cârnați cultivat în doar patru zile – ceea ce a declarat recent că va dura până la opt zile. Procesul este de 60 de ori mai rapid decât metodele tradiționale de agricultură.

Prin eficientizarea proceselor de diferențiere celulară și de producție, Meatable își propune să ofere produse din carne cultivată de înaltă calitate, la prețuri competitive, minimizând în același timp impactul asupra mediului.

Privind în perspectivă, Meatable spune că intenționează să-și lanseze primele produse în Singapore, unde a efectuat deja mai multe degustări după aprobarea Agenției pentru Alimente din Singapore. În așteptarea autorizației de reglementare, produsele sale vor fi disponibile în restaurante selectate, marcând intrarea sa pe piața asiatică.

În plus, compania se pregătește pentru extinderea sa în SUA, urmărind o lansare până în 2025, în așteptarea aprobărilor de reglementare. Pe măsură ce cererea pentru opțiuni alimentare durabile și etice continuă să crească, Meatable spune că este gata să dea drumul în revoluționarea viitorului alimentelor prin abordarea sa inovatoare a producției de carne cultivată.

„Acesta este un pas uriaș pentru sector”, remarcă Ira van Eelen. „Înainte ca companiile de carne de cultură să-și poată depune dosarul autorităților relevante, este esențial ca produsul lor să poată fi degustat mai întâi – în acest fel, se poate colecta feedback valoros pentru dezvoltarea ulterioară a produsului.”

„Faptul că acest lucru este acum posibil chiar în Țările de Jos, fără a fi nevoie să recurgă la alte țări, este unic.” (Foto: Dreamstime) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2