Stiri

227

Procesatorii români vor exporta lactate și alimente din pește în China

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit ANSVSA, două protocoale semnate la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate și produse piscicole din România pentru piata chineză. 

O delegație din țara noastră se află în capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economică între cele două state.

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză și Protocolul privind inspecția, carantina și cerințele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză.

Anul acesta se marchează împlinirea a 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a semnării Declarației Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre cele două state.

Reamintim că, în perioada 21-22 aprilie, președintele ANSVSA, dl. Alexandru BOCIU a primit o delegație din Republica Populară Chineză, formată din reprezentanți ai Administrației Generale a Vămilor, condusă de doamna Vice-ministru Lyu WEIHONG.

Vice-ministrul Lyu WEIHONG, pe parcursul vizitei sale în România, a avut discuții, pe lângă tema principală a cooperării dintre cele două state în domeniul vamal și pe marginea unor subiecte legate de procedurile sanitare și fitosanitare, respectiv a accesului pe piață al produselor agricole.

 În acest context, în data de 21 aprilie, președintele ANSVSA a însoțit delegația chineză într-o vizită la o fermă de bovine și o unitate de procesare a laptelui din județul Prahova.

Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitația, din partea doamnei Vice-ministru Lyu WEIHONG, de a vizita Administrația Generală a Vămilor de la Beijing și de a continua discuțiile. Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2