Astfel, Sorin Minea, presedinte al Romanlimenta, a declarat pentru Curierul National: Cand am fost la Comisie i-am intrebat de ce trebuie sa mai etichetam un produs cu bulina rosie care contine aditivi nocivi, cand la noi acesti aditivi sunt interzisi. De ce mai este scos la vanzare acel produs, daca se stie din start ca este periculos. Aditivii alimentari sunt avizati de Ministerul Sanatatii. Ma intreb, atunci, cine a dat aviz pe acel aditiv nociv. Practic aceasta lege este imposibil de aplicat. Nu exista o lista cu aditivi buni si cu aditivi rai, sau mai putin buni si mai putin rai. Sa ne spuna si noua care sunt aia, dar initiatorul legii paseaza aceste atributii Consiliului Concurentei sau ANPC. Sorin Minea a mai spus ca Nici macar Comisia Europeana nu-si da seama ce vrem noi sa facem. Daca vrem sa ne dea acceptul si CE, atunci trebuie sa o lamurim si pe ea, pentru ca nu intelege ce vrem noi de fapt sa facem. Nu exista o lege asemanatoare, nicaieri in Europa. Mai este problema si a produselor straine, din import, pe care nu le vom putea eticheta cu buline. La randul sau, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara din Romania (FNSIA), Dragos Frumosu, a declarat ca legea este o masura utila pentru populatie, dar aproape imposibil de aplicat. Propunerea vine in ajutorul populatiei de a manca mai sanatos, dar pentru a fi aplicata, e nevoie de analizarea tuturor retetelor, ceea ce este practic imposbil. Iar, societatile care produc produsele cu bulina rosie sau portocalie se vor inchide, statul va castiga si mai multi someri. In plus, aceasta lege angajeaza o concurenta neloiala produselor romanesti, pentru ca produsele straine nu vor purta bulina. Nici nu avem voie sa le etichetam si nici sa le aflam reteta. Astfel, daca vrem sa distrugem industria alimentara si sa mancam numai din import, atunci legea este ideala. Dragos Frumosu a explicat ca in conditiile in care puterea de cumparare a romanilor este intr-o continua cadere, acestia nu-si vor permite sa consume numai produse cu bulina verde.