Problema cea mai grava nu este promovarea ci crearea grupului de producatori de branza la nivel national pentru certificarea si protejarea produselor romanesti la nivel european. Doamna Daciana Sarbu ar trebui sa fie mult mai multa sprijinita de catre Victor Ponta, in calitate de prim ministru si de ministrul agriculturii Daniel Constatin, in vederea constituirii unui grup national al producatorilor de branza de vaca, oaie, capra si bivolita. Avem modelul altor state din Europa care au procedat in acest fel (Slovenia, Slovacia, Cehia sau Polonia). Nu avem timp si nici bani pentru a lasa aceasta problema doar la indemana producatorilor agricoli. Se pot in mod centralizat atrage milioane de euro ca fonduri nerambursabile prin masura 141, pentru avea branzeturi competitive precum cele frantuzesti, elvetiene sau olandeze. Acest grup in calitate de beneficiar, pentru a fi eligibil trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: Sa indeplineasca conditiile de recunoastere, sa fie recunoscut oficial de catre Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sa respecte conditiile minime de recunoastere, pe toata durata de acordare a sprijinului.