Ferma

225

Proprietățile imunologice ale plasmei uscate, administrată puilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Puii tineri se confruntă cu multe provocări cu un sistem digestiv imatur, în special atunci când se ocupă de agenți patogeni microbiologici. Studiile arată că prin adăugarea de plasmă uscată prin pulverizare în dietele pre-starter, ajută la susținerea sistemului imunitar și este o modalitate economică de a îmbunătăți calitatea dietei.

Un început bun al vieții unui pui este important pentru performanța totală a vieții. Includerea proteinelor animale specifice, în dietele inițiale pentru păsările tinere, va contribui la creșterea performanțelor efectivului. Aceste surse de proteine ​​foarte digerabile cu componente funcționale intrinseci susțin sănătatea intestinală.

Plasma uscată prin pulverizare este un ingredient alimentar unic, printre alte proteine ​​animale, deoarece este o proteină funcțională cu proprietăți imunologice. Are multe beneficii atunci când este adăugat la dietele de pre-starter pentru păsări. Utilizarea plasmei uscate prin pulverizare poate duce la o creștere mai bună, la o conversie îmbunătățită a furajelor și este benefică din punct de vedere economic, potrivit unui studiu recent, citat de Poultry World.

Sistem digestiv ineficient

Una dintre provocările pentru puii mici este aceea că încep cu un sistem digestiv imatur. Odată ce consumul de furaje începe, sistemul digestiv va crește relativ repede, dar în această fază digestia este încă ineficientă. Provocarea nutriționistului este de a lucra cu acest sistem digestiv imatur și de a face puii să se familiarizeze cu proteinele din soia cât mai curând posibil, adică să lucreze în jurul factorilor anti-nutriționali din proteinele din plante.

Proteinele din soia sunt relativ ieftine, cu un profil de aminoacizi relativ favorabil în comparație cu alte ingrediente pe bază de plante. Proteinele din soia sunt totuși o proteină străină pentru puiul tânăr, în timp ce în ou puiul este obișnuit să primească o sursă de proteine ​​de origine animală (albumina de ou), totuși își obțin cea mai mare parte a energiei și proteinelor din sacul gălbenușului imediat după eclozare. Prin urmare, proteinele animale sunt o soluție care poate reduce cantitatea de proteine ​​din soia din diete și poate reduce variabilitatea calității proteinelor din alte surse.

Capacitatea imunologică

Pe lângă adaptarea fizică și creșterea sistemului digestiv, există și alte provocări, non-nutriționale, pentru puiul tânăr. O provocare specifică cu care trebuie să se confrunte în special animalele tinere sunt agenții patogeni microbiologici care provoacă sistemul intestinal, în special chiar la început, în care echilibrele din flora microbiană și dintre floră și gazdă sunt încă foarte fragile.

Infecțiile din sistemul digestiv afectează negativ integritatea peretelui intestinal și capacitatea sa de absorbție și, în consecință, împiedică creșterea. Această apariție este un motiv cunoscut al tratamentului cu antibiotice. Deoarece plasma uscată prin pulverizare conține niveluri ridicate de imunoglobuline active, produsul are capacități imunologice.

Funcționalitatea plasmei uscate prin pulverizare depășește efectul său pozitiv bazat pe o bună digestibilitate și un profil favorabil de aminoacizi. Această componentă imunologică merită luată în considerare pentru această provocare în stadiul incipient cauzată de provocările microbiologice ale intestinului. Studiile efectuate la pui de carne și curcan au arătat că animalele hrănite cu o dietă cu plasmă au fost mult mai bune în combaterea infecțiilor.

Îmbunătățirea performanțelor

Există o cantitate tot mai mare de dovezi care susțin efectul benefic pe care plasma uscată prin pulverizare îl are asupra performanței la păsările de curte. Aceste dovezi sunt documentate în mai mult de o duzină de publicații care raportează efectul plasmei la puii de carne. În mai multe studii s-a raportat o îmbunătățire semnificativă a conversiei furajelor, în medie o îmbunătățire cu aproximativ 6 puncte, deși se observă o variabilitate considerabilă (0 - 20%).

O îmbunătățire a conversiei furajelor de aproximativ 1 până la 3 puncte pare necesară pentru a acoperi aportul monetar al unui ingredient relativ costisitor, cum ar fi plasma. Efectul în setările experimentale este confirmat astăzi cu experiențele din setările comerciale. Au fost raportate efecte pozitive și în fermele comerciale. Nivelurile recomandate de includere sunt cuprinse între 1 și 2% pentru faza pre-starter de 5 până la 10 zile.

Într-un studiu finalizat recent, au fost testate mai multe niveluri (1, 2 și 5%) și durata includerii (3 până la 10 zile). Ceea ce a fost interesant de văzut în acest studiu a fost o strategie în care s-a administrat 5% plasmă în primele 3 zile, urmată de un nivel de întreținere de 0,5% până la 10 zile, oferind cele mai bune performanțe pe tot parcursul studiului. Deși alimentările au fost mai scumpe, marja de alimentare a fost cea mai bună din acest grup în comparație cu controalele și alte regimuri. De asemenea, alte niveluri de incluziune a plasmei au avut beneficii monetare în acest studiu.

Ingrediente durabile

În unele piețe ale industriei avicole, există tendințe provocatoare pentru consumatori în ceea ce privește bunăstarea animalelor, reducerea antibioticelor și reducerea amprentei de carbon. Iar aceste cereri ale consumatorilor sunt uneori contradictorii.

Unul dintre aceste conflicte este că proteinele animale sunt uneori interzise în programele de bunăstare sau fără antibiotice (toate dietele vegetale), în timp ce proteinele animale îmbunătățesc bunăstarea, sănătatea și durabilitatea. Proteinele animale sunt ingrediente durabile și aparțin unei economii circulare, sunt sigure și pot înlocui alte ingrediente furajere care au o amprentă de carbon mai mare.

În programele de hrănire care susțin sustenabilitatea, ingredientele de origine animală ar trebui considerate ca parte a strategiei de hrănire. Există o provocare pentru comercianții cu amănuntul și consumatorii să reconsidere acest aspect al nutriției păsărilor.

Ingredient de susținere imunitară

Ingrediente foarte digerabile, care îndeplinesc cerințele pentru animalele tinere, stau la baza unei diete bune (pre) de început. În diferite studii experimentale s-a demonstrat că aplicarea de plasmă uscată prin pulverizare în dietele pre-starter de păsări de curte este o modalitate economică de a îmbunătăți calitatea dietelor.

Dietele pre-starter cu proteine ​​plasmatice pot sprijini digestia puiului imatur și pot sprijini sistemul imunitar al puiului sau păsărilor pentru a combate provocările bacteriene și virale. Nivelul ridicat de imunoglobuline conținute în plasma uscată prin pulverizare contribuie la funcționalitatea produselor din plasmă. Furajele care conțin plasmă ajută la pornirea fără antibiotice și la creșterea turmelor uniforme și la îmbunătățirea durabilității sistemului.

Utilizarea dietelor pre-starter de înaltă calitate pentru o perioadă scurtă de timp la început, parțial uneori la incubator, devine din ce în ce mai frecventă. Prin urmare, merită luat în considerare acest ingredient imunitar de susținere a furajelor în aceste concepte moderne.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2