Ferma

266

Propuneri ale UE pentru a atenua întreruperea aprovizionării cu cereale furajere

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Unele estimări sugerează că producția de grâu a Ucrainei ar putea scădea cu cel puțin jumătate și ar putea lăsa piața mondială fără 20 de milioane de tone de grâu, informeaza AllAboutFeed.

Cu 20 de milioane de tone mai puțin

În acest condiții, se pare că Uniunea Europeană va lua în considerare posibilitatea fermierilor să folosească terenurile de pânză pentru a cultiva culturi proteaginoase pentru hrana păsărilor și animalelor.

 Aceasta este menită să ajute la compensarea întreruperii aprovizionării în urma invaziei ruse a Ucrainei, relatează Reuters.

Ucraina și Rusia sunt doi dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume. Cu toate acestea, după invazia Ucrainei de către Rusia, prețurile europene la grâu au atins niveluri record și a existat o întrerupere a aprovizionării cu cereale.

Invazia rusă în Ucraina va avea efecte de durată asupra aprovizionării cu cereale

Grupul cooperativ francez, InVivo, este una dintre cele mai mari firme agricole din Europa. CE al grupului, Thierry Blandinieres, a spus că conflictul în curs ar putea avea efecte de durată asupra ofertei de cereale a Ucrainei.

Unele estimări sugerează că producția de grâu a țării ar putea scădea cu cel puțin jumătate și ar putea lăsa piața mondială fără 20 de milioane de tone de grâu. „Solicităm ca potențialul de producție al Uniunii Europene să fie dezlănțuit”, a spus Blandinieres.

Firmele comerciale au căutat cereale, grâu și porumb din UE pentru a înlocui proviziile ucrainene pentru export, relatează Reuters, dar UE se bazează și pe importurile de porumb și semințe de floarea soarelui pentru hrana animalelor.

Apel la culturile proteaginoase

„Un număr de state membre au sugerat că am putea folosi terenuri scoase din circuitul agricol pentru cultivarea culturilor proteaginoase”, a declarat ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandie.

Comisia Europeană va explora opțiuni care ar modifica regulile UE privind politica agricolă privind conservarea solurilor și a biodiversității. Propunerile vor fi prezentate la o viitoare reuniune a miniștrilor la sfârșitul acestei luni (21 martie).

Potențial de creștere a suprafeței cultivate cu 10-15%

InVivo a spus că o renunțare la regulile de retragere din circuitul agricol în cadrul Politicii Agricole Comune a UE are potențialul de a crește suprafața cultivată cu 10-15% și de a crește producția de grâu din UE.

Cu toate acestea, sprijinul financiar este necesar pentru a compensa creșterea prețurilor la îngrășăminte pentru fermierii din UE pentru a extinde producția de culturi.

Reuters a adăugat că Janusz Wojciechowski, comisarul UE pentru agricultură, a declarat că UE va studia, de asemenea, măsuri de ajutor pentru sectoarele porcinelor și păsărilor de curte și va discuta cu organizațiile internaționale ajutorul umanitar pentru Ucraina și nevoile țărilor care depind de obicei de Ucraina pentru produse alimentare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2