Într-un interviu acordat publicației Dairy Reporter, directorul de producție al FrieslandCampina DMV a declarat că, în viitor, departamentul de cercetare al companiei pe care o reprezintă va pune un foarte mare accent pe studierea și fructificarea proteinei din caseină, alături de proteinele din zer, numind-o ”comoara pierdută a industriei mondiale a lactatelor”. Astfel, Roman Mommerbeeg a declarat că ”este păcat să nu utilizăm o componentă care se găsește în proporție de 80 % în laptele de vacă, pentru a o fructifica în produse lactate in categoria ”nutriție”, precum și în diferite formule de nutriție adiacente, cu atât mai mult cu cât putem face diverse combinații cu proteina din zer. Dar, nu doar atât, caseina poate înlocui zerul, fapt care poate conduce la economii substațiale pentru procesatori.” Mai multe decât atât, echipe mixte de cercetători de la Fonterra, Arla Foods, Roquette, NIZO Food Research și, bineânțeles, FrieslandCampina DMV, studiază noi posibilități de utilizare a proteinei din caseină, precum și modalități de valorificare a acesteia pe piețele internaționale, atât ca produse în sine, destinate procesării, cât și în produsele lactate finite, precum Power Yogurt, o gamă care cunoaște o foarte mare extindere în occident.(HS)