Ferma

695

Rabobank: Cererea de lactate din China va duce la creșterea prețurilor globale ale laptelui

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cererea globală slabă de lactate și producția globală de lactate slabă sunt efectiv într-un impas. Nathan Penny, economist senior la Westpac NZ, se așteaptă ca cererea chineză de produse lactate va continua să crească și să crească prețurile globale la lactate.

Prețurile globale la licitația produselor lactate au rămas neschimbate. Prețurile generale și prețurile cheie ale laptelui praf integral (WMP) au fost constante. După produse, prețurile au fost mai amestecate.

Prețurile grăsimilor din lapte au înregistrat câștiguri solide, prețurile untului crescând cu 5,5%. Prețurile pentru laptele praf degresat și cheddar au scăzut cu 2,3%, respectiv 3,3%.

Privind în viitor, economistul Penny vede două pericole posibile. Una este revenirea mult așteptată a cererii de lactate din China, iar cealaltă este producția de lactate de primăvară din Noua Zeelandă.

„Părerea noastră este că cererea chineză de produse lactate continuă să crească și crește prețurile globale la produse lactate”, spune Penny. „Deși, desigur, riscurile sunt ca revenirea așteptată a cererii să fie împinsă și mai mult.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2