Ferma

346

Rabobank: Estimările pentru producția de carne de porc indică revenirea la profitabilitate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producția globală de carne de porc atinge un punct de inflexiune pe măsură ce industria revine la profitabilitate, chiar dacă riscurile rămân mereu prezente, se arată în analiza Rabobank care a sintetizat datele trimestrului doi din 2024.

Contracția efectivului încetinește, deoarece industria recunoaște un echilibru îmbunătățit între cerere și ofertă.

După câteva luni de scădere, numărul efectivelor de scroafe din regiunile cheie începe să se stabilizeze. Cu o revenire la creșterea efectivului de reproducție, puțin probabilă înainte de sfârșitul anului 2024 sau începutul lui 2025, aprovizionarea cu carne de porc va rămâne restrânsă în lunile următoare.

Creșterea productivității stimulează și producția. O sănătate mai bună a turmei în SUA, Canada și China ajută la stabilizarea producției, sporind disponibilitatea porcilor.

Costurile mai mici ale furajelor compensează inflația altor costuri și permit industriei să revină la profitabilitate. Stocurile globale mai mari de cereale și semințe oleaginoase au redus costurile de hrană pentru majoritatea producătorilor.

În ciuda preocupărilor legate de începutul sezonului, o recoltă bună din America de Sud s-a adăugat la inventar, punând o presiune suplimentară asupra prețurilor. Condițiile de creștere rămân în primul rând pe măsură ce emisfera nordică intră în sezonul de plantare de primăvară 2024.

Carnea de porc rămâne bine poziționată ca o opțiune de proteine ​​cu costuri mai mici pentru consumatori, în special având în vedere creșterea constantă a costurilor cărnii de vită.

În timp ce articolele cu costuri mai mici continuă să înregistreze câștiguri uriașe și există o tendință către mai multe produse congelate, mișcarea consumatorilor către mai multă preparare a mesei la domiciliu continuă să beneficieze de vânzările cu amănuntul de carne de porc.

Pe măsură ce rata inflației atinge vârfuri, ar trebui să existe o redresare treptată a vânzărilor de carne cu valoare adăugată și procesate. (Foto: Dreamstime)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2