156
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent ieri, la Standul firmei Cris-Tim, de la Târgul Indagra, a putut degusta ”cel mai veritabil salam de Sibiu”, după cum l-a prezentat chiar proprietarul afacerii, Radu Timiș. ”Fabricăm 100 tone de mezeluri pe zi. Am crescut profitabilitatea, astfel încât, noi câți bani facem, îi investim pe toți. Avem o creștere de 20% anul acesta. Încheiem anul acesta cu o cifră de afacere de 105 milioane euro, iar exporturile se ridică undeva la 10% din cifra de afacere. Dacă ANAF-ul își va face treaba ca până acum, piața cărnii se va consolida”, a declarat pentru revista Fabrica de Carne, domnul Radu Timiș. Potrivit declarațiilor patronului Cris-Tim, produsele de ready meal au fost foarte bine primite pe piață, ceea ce a dus la o producție de 30 tone pe zi, iar fabrica de lactate Măgura produce 40 de tone pe zi. Noul ”copil” al Cristim, lactatele Măgura s-a dovedit a fi o afacere foarte bună și profitabilă, drept pentru care, dl Radu Timiș ne-a precizat că, în luna decembrie, va ”da drumul” la un nou grajd, care va avea 600 de vaci. Însă inovația anului, o reprezintă introducerea sistemului Quark cod, fiind primii pe piața românească în implementarea acestui sistem special pentru consumatori. Deși acest sistem urmează să fie prezentat într-o conferință specială de presă, dl Radu Timiș ne-a dezvăluit câteva avantaje ale acestui sistem. Prin simpla descărcare a unei aplicații de pe google, cosumatorul poată să vadă, scanând codul de bare al produsului, direct pe telefon, toate informațiile despre produsul respectiv: ce conține, dacă are sau nu alergeni, de unde provine carnea, inclusiv un filmuleț despre fabricarea respectivului produs. ”Astfel, consumatorul va putea ști cu precizie dacă produsul pe care-l cumpără și-l mănâncă este sigur”, a mai spus dl Radu Timiș.