Ferma

280

Raport ”Circular Feed” și recuperarea nutrienților

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un nou raport de la FEFAC evidențiază ceea ce se întâmplă deja în ceea ce privește recuperarea nutrienților din diverse surse și ceea ce urmează pe plan european

Stadiul industriei europene

„Reciclarea nutrienților prin animalele de fermă, conversia materiilor prime secundare în nutrienți foarte biodisponibili pentru consumul uman, este o parte importantă a licenței de a produce ca producători europeni de furaje.”

Acesta este mesajul lui Asbjørn Børsting, președintele FEFAC, asociația industrială pentru industria europeană a furajelor compuse și a premixelor, care a lansat recent o nouă publicație numită „Fura circulară – Recuperarea optimizată a nutrienților prin nutriția animală”.

Acest raport prezintă interpretarea practică de către industria europeană a hranei pentru animale și ilustrarea conceptului de hrană circulară, subliniind ceea ce se întâmplă deja în sector pentru a contribui la recuperarea nutrienților.

„Putem oferi deja multe exemple concrete deja astăzi, permițându-ne să creștem ponderea în formulările de furaje circulare, fără a concura cu utilizarea directă a alimentelor umane”, a spus Børsting (vezi caseta pentru exemple).

Exemple

Semințele și pulpa de struguri, coproduse ale presarii strugurilor pentru a face vin sau suc de struguri, sunt o sursă de acizi grași polinesaturați și antioxidanți benefici.

Mese – Făina din semințe de bumbac, derivată din extracția uleiului, este o sursă bună de proteine, dar conține gosipolul antinutrient. Făina de sâmburi de palmier este un hrană proteică cu conținut mediu de fibre, cel mai potrivit pentru rumegătoare.

Turta cu ulei de măsline, din extracția uleiului de măsline, este degresată și folosită frecvent ca hrană pentru porci în zonele de producție a uleiului de măsline. Făina de alune (arahide) este un ingredient alimentar bogat în proteine ​​și uleiuri.

Ouăle sparte de la incubatoarele și stațiile de ambalare a ouălor pot fi pudrate și adăugate în furaj. Glicerina provine din producția de acizi grași și din esterificare. Este un material furajer bogat în energie, potrivit în special pentru vacile de lapte.

Făina hidrolizată din pene este un coprodus bogat în proteine ​​din procesarea păsărilor de curte, în prezent permisă numai în hrana acvatică în UE.

Tescovină de mere, reziduuri/culme de malț, rămășițe de grâu (tărâțe, germeni, resturi de făină), făină de copra (din producția de ulei de cocos) și cojile de ovăz sunt printre multe alte exemple.

Utilizarea deșeurilor alimentare pentru hrana insectelor (producția de insecte pentru hrana animalelor) poate fi extinsă, spune FEFAC. Acesta recomandă o abordare treptată în procesul de identificare a substraturilor eligibile, în care fostele alimente care conțin carne și pește (gătite) ar putea fi un bun început. www.ipiff.org

Algele (plante foarte mici) au, de asemenea, o capacitate destul de unică de a absorbi și de a transforma „fluxurile pe bază de deșeuri” în biomasă cu valoare nutritivă ridicată, fără a fi nevoie de utilizarea terenurilor arabile.

Numeroase proiecte

FEFAC raportează că există numeroase proiecte de cercetare care investighează potențialul utilizării deșeurilor precum digestatul anaerob, gunoiul de grajd sau deșeurile municipale și industriale, ca substrat pentru producerea biomasei de alge pentru hrana animalelor. www.what-are-algae.com

În același timp, FEFEC recomandă „o revizuire critică a blocajelor actuale din cadrul de reglementare al UE care limitează circularitatea în sistemele alimentare ale UE prin alimentația animală” pentru a permite optimizarea în continuare a potențialului economiei circulare în viitorul cadru al sistemelor alimentare durabile al UE. .

Această publicație a fost scrisă pentru toată lumea din Europa – industria furajelor, autoritățile competente, furnizorii, clienții, comunitatea academică și orice altă parte interesată.

 Acceptarea pieței și a consumatorilor este de o importanță crucială aici, dacă există vreo șansă de a face schimbări semnificative într-un mod transparent.”

Realizarea raportului

În ceea ce privește culegerea de informații pentru acest raport inovator, van den Brink spune că, deși FEFAC știa că există un interes în comunitatea științifică pentru definirea parametrilor de circularitate în producția de furaje, el și echipa sa au trebuit să dezvolte noi înșine abordarea conceptuală. Membrii FEFAC.

„Deși aceasta a fost o provocare în sine, atingerea echilibrului corect a fost alta”, explică el. „Unii ar putea crede că unele dintre componentele pe care le-am inclus pentru a ajuta la determinarea circularității nu vor fi cele potrivite, în timp ce alții ar fi sperat că am fi mers mai departe și am fi dat o clasificare mai concludentă.”

În cele din urmă, spune van den Brink, industria ar trebui să recunoască că acest lucru este în desfășurare și că există loc de îmbunătățire. În opinia FEFAC, raportul este un bun început pentru ceea ce în cele din urmă ar putea avea nevoie pentru a deveni un adevărat indicator de circularitate statistică.

„În contextul dezvoltării publicației, am desfășurat și un webinar în care au fost prezentate câteva exemple viitoare de flux circular”, adaugă el. „Cu siguranță există potențialul de a face acest lucru din nou dacă luăm notă de mai multe exemple.”

Reacția așteptată a industriei

FEFAC speră, desigur, că informațiile și exemplele din acest raport publicat vor permite o recuperare mai circulară a nutrienților pe termen scurt și lung.

Cu toate acestea, un impediment este utilizarea surselor de nutrienți care ar putea intra în hrana animalelor pentru producerea de bioenergie.

„Deși inventăm aceste resurse ca hrană circulară, suntem, de asemenea, conștienți de faptul că concurența pentru fluxuri similare de biomasă reziduală între utilizarea alimentelor, furajelor și a bioenergiei va deveni mai critică”, explică van den Brink.

„Pentru noi, această publicație este, de asemenea, un semnal pentru furnizorii noștri că direcționarea coproduselor lor ca hrană pentru animalele de la care se obțin alimente le permite să-și extindă „randamentul producției de alimente”.

 De fapt, credem că există o responsabilitate pentru alimente. industria prelucrătoare/prelucrare să aducă o contribuție maximă la securitatea alimentară, mai degrabă decât producția de bioenergie.”

Această publicație este, de asemenea, un apel, spune van den Brink, de a reevalua cadrul de reglementare al UE pentru a facilita recuperarea suplimentară în siguranță a nutrienților printr-un proces de upcycling, care implică organisme intermediare.

Acest lucru se leagă foarte bine, observă el, cu cercetarea și dezvoltarea la multe companii de furaje pentru a dezvolta noi surse de furaje, care în prezent nu sunt reglementate de cadrul de reglementare al UE.

Privind cu nerăbdare, van den Brink spune că, deoarece faza de consultare publică a Inițiativei Comisiei Europene pentru Sisteme Alimentare Durabile are loc în prezent, momentul publicării este foarte bun.

„Pe termen scurt, am spera, prin urmare, că rolul producției de furaje pentru a stimula circularitatea în sistemele alimentare durabile este recunoscut ca un obiectiv cheie”, spune el. „Cu toate acestea, modificările aduse cadrului de reglementare al UE sunt întotdeauna o chestiune pe termen lung.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2