În situația economică actuală, procesatorii de lactate caută posibilități de a-și reduce costurile. Dar acele companii care taie din investițiile pentru ambalaj își riscă profitul și calitatea produselor, arată un studiu Mintel, după cum informează Dairy Reporter. Analistul pentru alimente și băuturi al Mintel, Caroline Roux și analistul în domeniul ambalajelor la nivel global, Benjamin Punchard au avertizat că tăierile când vine vorba de ambalaje ar putea fi defapt în detrimentul eforturilor de micșorare a costurilor. ”Funcția principală a ambalajului este să protejeze produsul,” spun Roux și Punchard, ”iar în acele cazuri unde ambalajul a fost redus până la limitele minime pentru a reduce costurile poate rezulta ca ambalajul să nu protejeze îndeajuns produsul pe tot parcursul lanțului alimentar până la retaileri.” ”Retailerii nu vor accepta bunuri deteriorate, iar consumatorii vor evita produsele ale căror ambalaje vor arăta deteriorate sau șifonate la raft, aceasta însemnând că orice altă valoare a acelui produs este pierdută.”