Repere

224

Reglementările globale vor determina furtuni în industria alimentară a lumii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Mâncarea și băutura sunt setate să se confrunte cu cele mai înalte niveluri de perturbare și dizarmonie din cauza schimbărilor de reglementare globale instabile, notează FoodNavigator.

Noi evoluții

O serie de evoluții de reglementare la nivel mondial vor împiedica producătorii de alimente și băuturi la scară globală, au avertizat experții. Cu toate acestea, avertismentul îngrozitor este avertizat cu potențialul de oportunități.

O evaluare a reglementărilor emergente și în evoluție care acoperă Regatul Unit, UE, America de Nord, America Latină, Asia Pacific și Orientul Mijlociu și Africa de către Leatherhead Food Research (LFR) a arătat 12 luni de turbulențe de reglementare anul trecut.

O astfel de întrerupere va continua în acest an și mai departe, a prezis firma de consultanță în alimentație și băuturi din Marea Britanie. Cum au reacționat alimentele și băuturile la schimbările de reglementare?

„Descoperirile sugerează că multe autorități de reglementare și-au ajustat prioritățile în cursul anului 2024, punând un accent mai mare pe sprijinirea propriilor nevoi ale pieței”, spune șeful LFR al departamentului de reglementare globală Mariko Kubo.

Sustenabilitatea în prim-plan

Sustenabilitatea a fost principalul motor al schimbării reglementărilor în ultimele 12 luni, cu toate acestea, există o imagine de sustenabilitate globală instabilă, care devenea „mai nuanțată”, spune Kubo.

Diferența a fost distinctă când se compară, cu restul lumii, măsurile Regatului Unit și UE pentru „durabilitatea mediului” și „durabilitatea ingredientelor” prind contur.

„Publicarea de către UE a Regulamentului privind ambalajele și deșeurile de ambalaje (PPWR) la 22 ianuarie 2025, amânând în același timp implementarea Regulamentului privind produsele fără defrișare (EUDR), este un exemplu concret”, spune Kubo.

PPWR urmează să intre în vigoare în curând, impactând restricțiile privind utilizarea substanțelor per- și polifluoroalchil în ambalajele care vin în contact cu alimentele. Aplicarea EUDR va fi adoptată, după ce a fost amânată cu 12 luni în 2024.

Alergenii sub lupă

În afara Europei, probleme precum sănătatea publică precară, inclusiv obezitatea în America Latină, deschid oportunități pentru mărci și provoacă probleme legate de formularea și etichetarea produselor.

În SUA, care a cunoscut o perioadă de reglementare liniștită în 2024, în ianuarie au fost anunțate schimbări semnificative.

Deja în acest an, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a publicat îndrumări privind alergenii de etichetare a alimentelor, proiectul de îndrumări privind etichetarea alternativelor de carne pe bază de plante, propuneri de reguli de etichetare în fața ambalajului și interzicerea vopselei roșii No3 în alimente și băuturi pe 15 ianuarie.

„Dar, schimbările de reglementare deschid, de asemenea, calea pentru noi dezvoltări comerciale pe unele piețe din Orientul Mijlociu și Asia Pacific, autoritățile eliminând barierele inutile în calea inovației și independenței alimentare”, spune Kubo.

„Reglementările care influențează utilizarea tehnologiilor precum editarea genelor și agricultura celulară sunt extrem de dinamice în Coreea de Sud și Singapore, Australia consultând o abordare bazată pe standarde pentru toate alimentele cultivate cu celule.” (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2