Retetea creminosului cu unt, lansat recent de Auchan sub brandul sau entry level Pouce, aduce in fata consumatorului roaan un produs bazat pe grasimi vegetale nehidrogenate, apa si unt. Conform ingredientelor tiparite pe ambalaj, ponderea cea mai mare mare in masa produsului este data de grasimile vegetale nehidrogenate care detin 47%, urmate de apa (36%) si unt in proportie de 17%. Articolul este 100% romanesc, fiind produs de catre compania Lacto Food din satul Sofronea, judetul Arad. Propunerea poate fi considerata drept o solutie de criza, in conditiile in care pretul de raft, pentru pachetul de 200g, este de 1,74 lei. Auchan isi adauga alte doua noi articole in categoria unt, sub brandurile sale Pouce si Auchan. Daca pentru segmentul entry level, retailerul alege un unt de masa tip B, cu 65%, la brandul mainstream Auchan se indreapta care untul cu 82% grasime. Ambele articole sunt de provenienta romaneasca si sunt ambalate in pachete de cate 200g.