Coastele caramelizate la gratar reprezinta o reteta gustoasa si satioasa, cu multe condimente, un preparat la gratar potrivit pentru cei care vor sa sarbatoreasca vacanta in aer liber, alaturi de o halba de bere sau un pahar de vin. Reteta a fost preparata si oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.Ingrediente:1 coasta de porc Sos marinat:
Ceapa murata:
Chipsuri de cartofi:
Mod de preparare Se face un sos marinat din coniac, suc de portocale, miere, sare, piper, boia si cimbrisor, in felul urmator: Se pun 30 ml coniac intr-un bol. Se adauga 1 ceasca suc de portocale, o lingurita de miere si doua lingurite boia. Se completeaza cu sare, piper si cimbrisor, apoi se amesteca bine. Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute. Coastele de porc se servesc cu salata de ceapa murata (preparata din ceapa rosie, fiarta in otet cu sare si suc de lamaie) si chipsuri de cartofi (felii subtiri de cartofi cu sos tabasco si sare, prajiti in ulei). Secretele Bucatarului: Nu se adauga prea multa boia in sosul marinat deoarece amaraste coastele. Despre Grill World Deschis in 2016, grupul Grill World ofera preparate la gratar create de Chef Liviu Bosnea in cadrul celor doua restaurante de pe litoral: La Rotisor Mamaia si La Rotisor Neptun. Restaurantul La Rotisor Mamaia este situat in Satul de Vacanta Mamaia 1 si ofera zilnic, intre orele 16 – 24, preparate la gratar. Restaurantul La Rotisor Neptun este situat in Complexul Prichindel, Aleea Trandafirilor si organizeaza zilnic spectacole cu muzica live sustinute de formatia Nomad Music si Caravana lui Axinte.