Stiri

144

Rețetă: El Pato Passion, desertul perfect pentru Ziua Îndrăgostiților

autor

MeetMilk.ro

distribuie

El Pato Passion este o rețetă de desert pe bază de ciocolată, creată de restaurantul El Pato pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce își vor sărbători dragostea la restaurantul El Pato, de Valentine’s Day, pe 14 februarie 2017. Ingrediente pentru blatul de tort   200 g. ciocolată amaruie (60-70% cacao) 150 g. unt 150 ml. smântână 200 g. zahăr 1 linguriță esență de rom 3 ouă mari 100 g. făină ½ linguriță praf de copt 1/4 linguriță sare   Ingrediente petru crema de ciocolată   3 galbenușuri 150 g. ciocolată cu 60% cacao 300 ml. smântână naturală 1 linguriță esență de rom   Ingrediente pentru ornat   Cremă de mascarpone 125 g brânză mascarpone 125 ml. smântână pentru frişcă 2 linguri de zahăr 1 linguriţă de esență de vanilie Zmeură Sos de fructe de pădure   Mod de preparare blat   Se pun într-o crăticioară untul și ciocolata și se topesc la bain marie, amestecând des, până ce sunt topite și se obține o cremă lucioasă. Se pune crema într-un bol, se adaugă zahărul și smântâna, amestecând bine.  Se pun ouăle pe rând, amestecând bine compoziția după fiecare ou. La final se adaugă făina cernută bine și amestecată cu praf de copt și sarea. Se pune o linguriță de esență de rom, se amestecă bine compoziția și se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt și tapetată cu făină.   Se coace timp de 25-30 minute într-un cuptor încins bine la 180°.   Mod de preparare cremă de ciocolată Se amestecă bine gălbenușurile cu smântăna. Ciocolata ruptă bucățele se topește la bain marie. Se lasă să se răcească și apoi se adaugă amestecul de ouă și smântână și se mixează bine pana la omogenizare. Se adaugă esența de rom. Mod de preparare cremă de mascarpone Se bate frişca până devine fermă şi nu mai cade de pe teluri. Brânza mascarpone se freacă bine cu zahărul şi esența de vanilie până se înmoaie şi devine cremoasă.   Apoi se încorporează frișca bătută în mascarpone şi se omogenizează.   Mod de asamblare   Se taie blatul de tort pe orizontală în 2 sau 3 părți, în funcție de cât de groase dorim să fie straturile. Se așează prima de foaie de blat într-o formă de tort puțin mai mică decat cea în care a fost copt (cu 2 cm), se adaugă crema de ciocolată întinzându-se bine într-un strat gros. Se procedează la fel cu a doua și a treia foaie de blat. La final, peste ultimul strat de cremă de ciocolată se adaugă crema de mascarpone și se ornează totul cu zmeură și sos de fructe de pădure.   Se pune totul la frigider și se lasă la rece de seara până dimineața sau cel puțin pentru câteva ore.   Despre El Pato   Restaurantul El Pato a fost creat în 2008 sub numele Chez Marie Icoanei dezvoltându-și, timp de 8 ani, o clientelă iubitoare de mâncare de calitate și vinuri bune. În 2016, pentru a răspunde tendințelor pieței, restaurantul a trecut printr-un proces de rebranding în cadrul căruia și-a schimbat numele și înfățisarea dar și-a păstrat personalul și calitatea serviciilor. Meniul restaurantului este internațional, fiind îmbogățit cu produse românești și preparate pe bază de carne de rață. În prezent, El Pato este unul dintre puținele restaurante de sine-stătătoare din Capitală, în care se poate lua micul dejun și singurul local din București cu o pagină de meniu plină cu mâncăruri din carne de rață.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2