Stirieye

500

Rețetă muntenească: Zabic cu untură
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Reţeta Zabic cu untură face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, fiind oferită de Casa Oprescu.

  Rețeta “Zabic” este folosită în Muntenia și, pentru a fi preparată, sunt necesare următoarele ingrediente: 250 g. mălai, apă cât cuprinde, untură, sare.   Mod de preparare: Se amestecă mălaiul cu apă și sare și apoi se frământă bine, ca un aluat. Din compoziția obținută se modelează turtițe de mărimi medii. Fiecare turtiță se pune la prăjit în untură sau se coace în cuptor, până se rumenește.   Mod de servire: Bucățile de zabic se servesc în loc de pâine sau se pot pune în ciorbă, sub formă de crutoane. Poftă bună!

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.