Ingrediente: 3-4 cartofi, 500 g. carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grași, 100 g. ciuperci, 2 cepe mari, sare și piper dupa gust, untură, mălai. Mod de preparare: Carnea se taie cuburi mici, după care se condimentează cu sare și piper, apoi se rumeneste în 3-4 linguri de untură. Se taie legumele: morcovii se taie cubulețe, iar ardeii în felii (Julienne); ceapa se toacă mărunt, ciupercile se curăță, se spală și se taie felii. Apoi, se pun legumele peste carne și se țin la foc potrivit timp de 5-7 minute, până se înmoaie. Se acoperă cu apă și se lasă pe foc până sunt aproape fierte legumele. Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se acoperă cu capac. Se fierbe totul până se înmoaie cartofii și sosul scade. Se condimentează după gust. Mod de servire: Se servește cu pătrunjel verde tocat și mămăliguță din mălai. Poftă bună!