Stirieye

447

Rețetă românească: Tocană din Muntenia
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

A doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, debutează cu o Rețetă Românească: Tocană din Muntenia, gătită mai ales în zonele din sudul României.

Ingrediente: 3-4 cartofi, 500 g. carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grași, 100 g. ciuperci, 2 cepe mari, sare și piper dupa gust, untură, mălai.   Mod de preparare: Carnea se taie cuburi mici, după care se condimentează cu sare și piper, apoi se rumeneste în 3-4 linguri de untură. Se taie legumele: morcovii se taie cubulețe, iar ardeii în felii (Julienne); ceapa se toacă mărunt, ciupercile se curăță, se spală și se taie felii. Apoi, se pun legumele peste carne și se țin la foc potrivit timp de 5-7 minute, până se înmoaie. Se acoperă cu apă și se lasă pe foc până sunt aproape fierte legumele. Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se acoperă cu capac. Se fierbe totul până se înmoaie cartofii și sosul scade. Se condimentează după gust.   Mod de servire: Se servește cu pătrunjel verde tocat și mămăliguță din mălai. Poftă bună!

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.