Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya. Rețeta veche din Banat “Supa de ceai” a fost obținută de la Rene Demeter (www.dicto-simpliciter.blogspot.ro) din Caransebeș, Județul Caraș-Severin (Banat) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Prima menționare a acestei rețete vechi bănățene cu numele ”Suppa de the” a fost realizată în ”Reţetarul Culinar al lui Petru Lupulov din 1857”. Ingrediente: 1/2 l lapte sau smântână Un cub de zahăr și Patina vanilie (esență sau zahăr vanilat) 6-7 linguri mici cu frunze de ceai 3-4 ouă Făină Gold Maya pentru servire Mod de preparare Într-o jumătate de liru de lapte ori de smântână se pun 6 - 7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahăr şi nişte vanilie și se lasă la fiert. Apoi se amestecă bine cu puţin lapte cald trei-patru gălbenuşe de ouă, se toarnă în lapte/ smântână şi se strecoară totul printr-o sită deasă pentru a reţine frunzele de ceai. Secretele bucătarului Dacă se folosește smântână la prepararea supei, se pune totul la fiert cu grijă ca să nu se topească smântâna. Pentru a putea strecura supa mai ușor, se folosesc fruze de ceai intregi sau taiate in bucati mai mari în loc de ceai la pliculețe Mod de servire Serveşte supa cu bucăți de pâine prăjită, preparate din făină Gold Maya. Despre Brebu Nou Comuna Brebu Nou (comună ce are în componenţă două localităţi: Gărâna şi Brebu Nou) este comuna cea mai mică din România, fiind situată în Județul Caraș-Severin (Banat). Brebu Nou este un sat turistic, situat la poalele munţilor Semenic, în vecinătatea staţiunii Trei Ape.