Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa şi Casa de Vinuri Alese. În septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Berăria Bierhaus67. Reţeta germană ”Măr în aluat” a fost oferită şi preparată de Bierhaus67 şi poate fi degustată zilnic la Berăria Germană din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A. Ingrediente
Ingrediente sos caramel
Aluatul foietaj poate fi cumpărat sau preparat conform rețetei alăturate.Preparare măr în aluat Se întinde aluatul foietaj sub forma unei foi subțiri și se taie fîșii înguste (1 cm). Se decojește mărul și se învelește într-o fâșie de aluat. Se unge cu albuș bătut spumă cu scortișoară și se introduce la cuptor la 75 grade pentru 25 de minute. Prepare sos caramel Zahărul se caramelizează cu unt. Se adaugă smântâna lichidă după ce s-a lichefiat. Mod de servire Se servește cald, cu înghețată de vanilie.