Asociația Română a Cărnii, una dintre cele mai puternice organizații profesionale din România, sărbătorește în această perioadă 20 de ani de activitate, timp în care, prin intervențiile sale benefice în organizarea industriei specifice, dar și a mediului de afaceri, a fost determinantă în dezvoltarea economiei autohtone. Numai și dacă facem referire la faptul că ARC, alături de Romalimenta, Rompan, APRIL, Pro Agro, APCPR și alte organizații profesionale din domeniul agroindustrial, au acționat hotărâtor pentru diminuarea cotei de TVA la produsele alimentare, de la 21, la 9 %, vom înțelege rolul mai mult decât benefic pe care această asociație l-a avut și îl are asupra vieții fiecărui român. Asociatia Românã a Cãrnii este organizatia profesionalã care reprezintã interesele industriei de prelucrare a cãrnii. ARC s-a format în 1999, prin unirea dintre ROCARNE (1993) si ASIC (1995), având ca membri 52 societãti comerciale care realizeazã peste 60% din productia nationalã de mezeluri. Misiunea sa este promovarea dezvoltãrii industriei române de prelucrare a cãrnii, prin: -lobby pentru influentarea pozitivã a deciziilor legislative;-informarea membrilor asupra tendintelor de pe piata internã, europeanã si mondialã;-pregãtirea companiilor autohtone pentru intrarea pe piata comunitarã;-includerea membrilor în programele de asistentã interne si externe;-transmiterea informatiilor privind noutãtile comerciale, juridice, tehnologice Asociatia Românã a Cãrnii este membrã a urmãtoarelor structuri: CLITRAVI – Federatia Europeanã a Industriei CãrniiOICP – Organizația Interprofesională Carne de Porc ARC este condusă de domnul Radu Timiș (Cris-Tim), în calitatea sa de Președinte, avându-I ca Vicepreședinți pe doamna Eugenia Cărăgui (Ion Moș) și Grigore Horoi (Agricola Bacău). Echipa de conducere este secondată de Consiliul Director format din: D-na Dana Tănase-Director Executiv, Bogdan Mihail (Smithfield), Vasile Lucuț (Unicarm), și Neculai Apostol (Kosarom). Nu trebuie omis din bogata și îndelungata istorie a Asociației Române a Cărnii domnul Sorin Minea (Angst), acela care a fost președinte o lungă perioadă de timp, dar nici domnul Mihai Vișan, acela care a ocupat cu multă eficiență funcția de Director Executiv.. Agenția infoGROUP și revista Meat.Milk urează Asociației Române a Cărnii, precum și companiilor membre, La Mulți Ani!, dorindu-le mult succes în zecile de ani care vor veni de acum încolo.