Stirieye

406

Scoția este ”incapabilă” să-și mărească volumul exporturilor de carne
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Scoția nu dispune de suficiente cantități de carne și produse din carne pentru a-și crește volumul exporturilor sale, a declarat Laurent Vernet, directorul de marketing al Quality Meat Scotland (QMS). ”Ar trebui să asistăm la o creștere a producției de carne și produse din carne pentru a avea o expansiune a exporturilor,” explica Laurent Vernet la Sial, târgul de produse alimentare care a avut loc recent la Paris. ”Am mărit volumul exporturilor cu 4% anul trecut și ar trebui să fim mulțumiți,” preciza reprezentantul QMS. El a menționat că potențialul de export este diferit pentru anumite segmente al pieței cărnii, având în vedere diferite părți ale carcasei, acesta arătând că spre exemplu există oportunități reale de a face export de oase către Africa. Optzeci la sută din producția exportată scoțiană de carne și produse din carne merge către Marea Britanie, iar din restul de 20% Franța atrage 46% (adică aproximativ 9% din totalul exporturilor scoțiene de carne și produse din carne), iar Belgia și Olanda 24%.

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.