Ferma

250

Seminar tehnic Crioti Trade, un eveniment de importanță majoră pentru crescătorii de bovine

autor

MeetMilk.ro

distribuie

In zilele de 20 si 21 februarie, la hotel Piemonte din Predeal s-a desfasurat seminarul tehnic cu tema: “Tehnologii moderne aplicate in fermele comerciale de crestere a rumegatorelor mari, atat pentru productia de lapte, cat si pentru productia de carne”, organizat de firma Crioti Trade, in colaborare cu Vetro Solutions.

Din dorinta de a aduce in atentia celor prezenti cele mai noi informatii din domeniul agro-zoo-veterinar, reprezentantii firmei Crioti Trade au trecut pe lista speakerilor, specialisti din Franta, Olanda, Canada, Slovenia si Italia. Acestia au sustinut prezentari de interes, captand atentia publicului format din fermieri, medici veterinari si specialisti din domeniu.

O gama larga de noutati a fost expusa de catre Marine G. De la Lallemand, alaturi de doamna Agnes Corbin-CEO Actrade. Aceasta a adus in discutie importanta modului de crestere a viteilor in primele 2 luni de viata, subliniind  impactul major al nutritiei asupra acestora, odata ajunsi la maturitate.

Fermierii prezenti in sala au inteles importanta utilizarii furajelor fibroase in dezvoltarea rumenului la vitei, afland totodata si de existenta produsului Yang, un produs unic care contine trei tipuri de drojdii (cu functie de prebiotic). Tot in cadrul prezentarii au fost expuse bunele practici de pregatire pentru muls a vacilor performante.

Un alt speaker care a completat paleta de informatii privind tema seminarului a fost Willem van der Wielen – consultant independent din  Olanda, un nutritionist binecunoscut din Olanda, care ofera consultanta fermelor producatoare de lapte. Acesta a prezentat conceptul de adminstrare a vitaminelor lichide in apa de baut la vacile producatoare de lapte.

Rob Baltussen-Manager Export Kanters, Olanda, a sustinut la rându-i o prezentare referitoare la mentinerea sanatatii ongloanelor, prevenirea si tratarea celor mai des intalnite afectiuni podale la nivel de ferme comerciale.

Gauthier Marine, Manager Tehnic la firma Lallemand Animal Nutrition din Canada, cu un master in Productia Animala obținut la National Agronomy University of Touluse, a vorbit despre ultimele tehnologii cu privire la dezvoltarea optima a rumenului la viitoarele vaci performante, in productia de lapte.  Astfel, tema prezentarii sale a fost: “Varsta rumenului si sanatatea intestinului  - cheia sanatatii vitelelor de lapte”.

Detinator al unei ferme de vaci lapte, producator de cultura mare si furaje pentru ferma de animale proprie in Normandy (Franta),  Bernard Andrieu, care ocupa si functia de Consultant in tehnologia de conservare a furajelor la firma Lallemand Animal Nutrition din Canada, a vorbit despre  inoculanti, în prezentarea cu titlul ”Magniva range  – O noua generatie in inocularea si consevarea furajelor”.

In cadrul seminarului, Davide Cervella, director de export pentru Compania 2Gamma din Italia, a oferit detalii despre folia pentru siloz cu bariera la oxigen, utilizată inca din 1990. Brandul SEALPLUS este cunoscut la nivel mondial ca produsul patentat, certificat si recomandat de experti pentru mentinerea valorilor nutritive a silozurilor printr-o perfecta protectie. Totodată, domnul Cervella a sustinut o prezentare legata de calitatea insilozarii – Practici aplicate pentru o insilozarea corecta in conditii vitrige agro-climatice (seceta si/sau ploi abundente), oferite de SEAL PLUS, folia cu bariera de oxygen.

A urmat prezentarea Danijelei Ficko, director de export al firmei LekVeterina din Slovenia. Firma este producatoare de premixuri vitamin-minerale, vitamine lichide, produce nutraceutice. Parte a Grupului Novartis pana in1980, LekVeterina s a desprins ca producator exclusiv de produse non-farmaceutice, dezvoltandu-se de la an la an prin implementarea de tehnologii modern de productie si prin colaborarea cu companii precum Lallemand, Novartis, etc.

Domnul Thijs Otten, Manager Export-Schils, din Olanda, a oferit detalii cu privire la tehnologia olandeza pentru ingrasarea viteilor pentru carne tip alb-roz si roz-rosie, dezvoltata de grupul Van Drie la nivel mondial.

Venind in fata publicului cu tema “Importanta deparazitarii la rumegatoare-EPRECIS“, Dr Adelina Ignea, de la firma Vetro Solutions din Romania, a facut paralela dintre nedeparazitarea corespunzatoare si afectarea la nivel de reproductie.

Seminarul a fost o sursa complexa de informatii. atat pentru fermierii cu experienta in domeniu, cat si pentru cei care vor sa porneasca pe acest drum.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2