167
După ce, la începutul anului, compania Optimeat, a fost prezentă la târgul Alimentaria, de la Barcelona, iată că și acum revine în prim-planul internațional, participând cu stand propriu la SIAL 2016, cea mai mare manifestare de gen, pe plan mondial, dedicată Industriei alimentare. După cum a declarat special pentru revista Fabrica de Carne, domnul Dr. Jafar Kabiri, managerul general al companiei, participarea la târgul catalan a determinat o creștere a operațiunilor de export cu 25 %, față de anul trecut. Dar, dacă la Alimentaria, Optimeat a mizat pe exportul de produse halal, acum, la târgul parizian, principale ținte au fost menținerea pieței externe și stabilizarea acesteia, cu ajutorul dezvoltării liniilor de export de animale vii, în special ovine și bovine. Cât despre posibilitatea exportului de porci vii, domnul Dr. Kabiri ne-a declarat că firma pe care o conduce nu are capacitatea necesară pentru a susține și o astfel de activitate, lucru perfect de înțeles. În altă ordine de idei, trebuie să menționăm faptul că participarea la SIAL a firmei Optimeat s-a concretizat prin numeroase negocieri avute cu parteneri externi, toate acestea urmând a se concretiza în viitoare contracte de export. (Ilie Stoian-Corespondență de la Paris, 18 octombrie 2016)