Preşedintele Rob Harrison, bordul NFU (Uniunea Internaţională a Fermierilor), a declarat că fermierii şi procesatorii de lactate nu au în momentul de faţă, nicio preocupare cu privire la modul în care ţările UE vor reacţiona, ca strategie, cu privire la eliminarea cotelor de lapte: “Unii sunt pentru o creştere rapidă a producţiei lor, fără a se gândi la oportunităţile de piaţă pe care le au disponibile”. Rob Harrison a recunoscut că provocările vor fi dificile pentru această industrie, dar a insistat că perpectivele pe termen lung au fost bune, iar cererea şi producţia în creştere au oferit oportunităţi bune. Cu toate acestea preşedintele Uniunii Internaţionale a Fermierilor a cerut viitorului guvern dar şi UE, să facă mai mult pentru a asigura un viitor durabil pentru sectorul produselor lactate şi să ajute fermierii cu toate instrumentele legale disponibile, pentru a putea gestiona volatilitatea pieţii. “De asemenea, avem nevoie ca Marea Britanie să recunoască şi să promoveze pieţele potenţiale de prelucrare a laptelui, atât în ţară, cât şi în străinătate şi sperăm să se dezvolte şi produse noi, cum ar fi băuturile pentru sportivi”, a mai spus Harrison. Uniunea Fermierilor din Ţara Galilor (FUW), care s-a opus cu vehemenţă eliminării cotelor de lapte dinUE, a avertizat că este foarte probabilă o creştere masivă a producţiei. Cea mai îngrijorătoare previziune de preţ post-cotă este aceea că preţul laptelui va scădea la 4P un litru, a declarat reprezentantul FUW. În acest caz, este imposibil de imaginat, de către orice producător, că ar putea să-şi păstreze afacerea, în condiţiile în care preţurile au scăzut la un nivel atât de mic, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp.