190

Siteuri utile

autor

MeetMilk.ro

distribuie

http://www.bivoli.com/acbt/down/Rasa_romaneasca_de_bubaline.pdf Accesarea acestei pagini online ofera vizitatorilor posibilitatea unei intalniri virtuale cu Asociatia Crescatorilor de Bivoli din Transilvania, organizatie neguvernamentala, fara scop patrimonial, cu un obiect de activitate mai mult decat nobil: sustinerea si promovarea cresterii bivolilor propunandu-si, printre interese, inclusiv sustinerea crescatorilor dedicati acestor cornute din Transilvania. Informatiile oferite aici de catre ACBT fac referire, pentru inceput, la localizarea in timp a patrunderii bubalinelor in Europa, la numeroasele studii si teorii care atesta provenienta asiatica a acestui animal si – stabilind, ca moment de raspandire, secolul al IV-lea i.e.n – este prezentata extinderea actuala in tara noastra, 90% din aceasta specie (sosita in secolul al V-lea) prezenta azi indeosebi in Transilvania. Sunt accesibile datele privind efectivele, pe judete, cu evolutia acestora, incepand cu anul 1925 si motivele neevidentierii productiilor de lapte ale bubalinelor, incepand cu anul 1996. Productia cantitativa si calitativa in dinamica, pe lactatii, poate fi consultata in grafice specifice, asemenea insusirilor morfoproductive ale rasei Romaneasca. Un interes aparte il ofera informatiile privind consolidarea si imbunatatirea tipului morfoproductiv de lapte, considerat unul dintre obiectivele principale, urmarite de Asociatie. Este preconizat, prin orientarea selectiei, tipul de bivolita cu dezvoltare corporala mijlocie spre mare, cu aptitudini favorabile mulsului mecanic, pretabila cresterii si exploatarii intensive. http://www.cheesemania.ru Administrat de la Moscova si St. Petersburg, cheesemania.ru isi merita denumirea bombastica (cel putin) datorita abordarilor complexe pe care le are vizavi de lumea branzeturilor. Este un site rusesc puternic implicat in: - Istoria si modul de preparare a branzeturilor de renume international; - Clasificari si retete ale branzeturilor procesate in Rusia; - Marci internationale de branzeturi moi, din lapte (ne)pasteurizat; - Sugestii pentru servirea/prezentarea meniurilor dominate de branzeturi. Pe langa stirile din domeniu sau rezultatele studiilor si cercetarilor efectuate de catre institutiile acreditate (All Rus-Sistem Marketing, Ltd. Resko, RBC) sunt publicate, la zi, cifre privind cererea si oferta pe piata branzeturilor din Rusia, analizand continuu asocierile, limitele si contrastele dintre vanzarile produselor indigene si cele importate. Expertii si specialistii sunt deschisi, pe o pagina dedicata dialogului, sugestiilor si raspunsurilor oferite procesatorilor sau consumatorilor, deopotriva. Tot printre spatiile ce incearca o legatura aparte intre vizitatori si administratori, site-ul a rezervat umorului o fereastra destinsa, in care personajul principal este branza. http://www.latte.it Cu o carte de vizita directa (site italian dedicat in totalitate laptelui), latte.it este sediul online al Asociatiei Producatorilor Italieni de Lapte. Prezentarile de deschidere ale produsului crud si materiei prime, adresate publicului consumator, sunt imediat urmate de o succesiune de rubrici interesante, in acelasi timp, pentru procesatori: Tratamente cu lapte, Lapte greu tolerabil, Furajarea pozitiva a vacilor, Probioticele. Rubrica legislativa, editata dupa o pagina in care si-au facut loc retetele traditionale, prezinta acte normative referitoare la sincopele sau buna functionare ale acestui segment industrial, constatate de autoritati la nivelul pietelor locale. Respectarea perioadelor de valabilitate si a termenelor de garantie stabilite sunt o prioritate in comentariile adresate normelor legale, asemenea problemei astringente locale a concurentei dintre laptele UHT si cel proaspat. Daca lista principalelor produse si succintele prezentari ale ciclurilor tehnologice sunt oferite publicului consumator, problemele privind plasarea standardelor pe piata europeana, preturile materiilor prime sau piata fortei de munca fac obiectul problemelor cu care se confrunta producatorii si procesatorii italieni de lapte. Ca orice portal italian care se respecta, indiferent de domeniul adoptat, latte.it dedica o pagina online artei: imagini cu basoreliefuri de marmura (sec. al XIII-lea) prezentand cresterea bovinelor, La Madona del Latte (sec. al XIV-lea) s.a.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2