Ferma

473

Smithfield închide aproape 40 de ferme în Missouri

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PigProgress informează că la începutul lunii mai a fost anunțat că 37 de ferme de scroafe din Missouri, SUA, deținute de Smithfield Foods, sunt închise.

Condiții negative și probleme de sănătate

Smithfield este cel mai mare procesator de carne de porc din lume, care a fost achiziționat în 2013 de Shuanghui International, cel mai mare producător de carne de porc din China.

Aceste închideri de ferme au fost raportate unui agent de știri local de către un angajat care a vorbit sub condiția anonimatului. Acest angajat a enumerat condițiile negative ale pieței și problemele de sănătate ale efectivelor ca motive pentru închideri, dar nu a detaliat mai mult.

Smithfield are 132 de ferme deținute de companie și 109 ferme contractuale în Missouri, împreună cu o fermă închiriată, 8 fabrici de furaje și o fabrică de procesare a cărnii de porc.

În iulie 2021, compania și-a închis abatorul fondator în orașul în care a fost fondată cu peste 85 de ani în urmă, în Smithfield, Virginia.

Preocupări de achiziție

La acea vreme, achiziția Smithfield în 2013 a fost cea mai mare achiziție a unei companii americane de către o companie chineză din istorie. Poate fi încă cel mai mare. Înainte de încheierea tranzacției, existau îngrijorări că Shuanghui (acum numit WH Group) ar putea folosi Smithfield drept canal pentru a-și vinde produsele în SUA.

Au existat, de asemenea, preocupări legate de securitatea alimentară cu privire la faptul că o companie străină era pe cale să controleze aproximativ o cincime din producția de carne de porc din SUA.

Alții, inclusiv membri ai Congresului, s-au întrebat de ce WG Group ar plăti cu aproximativ 30% mai mult pentru Smithfield decât valoarea sa de piață. Acest lucru i-a determinat pe unii – atât în interiorul cât și în afara guvernului – să-și exprime îngrijorarea că guvernul Chinei a fost un partener tăcut în acord.

Restricție de proprietate

Preocupările cu privire la achiziția Smithfield au persistat. În prezent, cu relațiile dintre SUA și China tensionate în prezent, proprietatea străină asupra afacerilor agricole și a terenurilor agricole americane este controlată de politicieni.

Missouri și alte 26 de state, raportează Washington Post, iau în considerare acum propuneri care ar interzice sau restricționa achizițiile străine de ferme. Cu toate acestea, ziarul mai relatează că „directivii Smithfield sunt exasperați de sugestiile potrivit cărora proprietatea chineză asupra pământului american este o amenințare”.

Unul dintre acești lideri Smithfield, Kraig Westerbeek, a declarat că „Nu am pe nimeni din China care să conducă ceea ce fac” și „Nu consider această afacere ca fiind deținută de guvernul chinez. Nici măcar nu înțeleg conversația, sincer.”

Verdictul procesului

În octombrie 2022, Smithfield a primit un verdict referitor la un proces foarte mediatizat, ca urmare a unui incident care a avut loc la una dintre fermele sale din Utah, SUA în 2017. În timpul acelui incident, 2 activiști pentru drepturile animalelor au furat ceea ce au descris ca fiind 2 purcei bolnavi. . Ei au lansat și imagini din interiorul hambarelor.

În octombrie, cei 2 inculpați au fost achitați de un juriu de acuzații de efracție și furt. Smithfield a declarat că „acest verdict este foarte dezamăgitor, deoarece poate încuraja pe oricine se opune creșterii animalelor pentru hrană să vandalizeze fermele.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2