122

Soluție de recombinare de la Arla Foods Ingredients

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Companiile de lactate vor fi capabile să producă brânzeturi de specialitate de înaltă calitate, fără a utiliza laptele proaspăt, folosind o nouă Soluție de recombinare de la Arla Foods Ingredients.

  Recombinând brânza albă, brânza prelucrată și crema de brânză pot fi create, folosind Nutrilac Arla, proteine funcționale ​​din lapte, apă și grăsime (de obicei unt sau grăsime din lapte anhidru), declară oficialii Arla. Procesul poate fi realizat pe mașinile de recombinare existente și nu generează ca produs secundar zer, fapt care maximizează producția și reduce cantitatea de deșeuri, susțin cei de la Arla. Fabricarea brânzeturilor recombinate este deosebit de frecventă în unele părți ale lumii unde există un acces limitat la laptele proaspăt, cum ar fi America Latină, Africa, Asia de Sud-Est, China și Rusia. Recombinarea laptelui lichid și a iaurturilor simple se realizează pe scară largă din lapte praf rehidratat, dar, până în prezent, recombinarea brânzeturilor s-au dovedit a fi dificil de realizat, susțin cei de la Arla. Claus Anderson, director de categorie la Arla Foods Ingredients, spune: ”Cumpărătorii de pe piețele emergente sunt acum în căutarea de produse lactate mai sofisticate, cum ar fi brânzeturile de specialitate, gusturile lor fiind în prezent mai apropiate de cele ale consumatorilor occidentali”. “Pentru a satisface această cerere, fără un acces facil la lapte proaspăt nu este un lucru ușor de realizat”. Nutrilac va permite producătorilor de lapte să satisfacă cererea de brânzeturi de înaltă calitate, accesibile și nutritive, care au același savoare și gust ca și brânza obținută din lapte proaspăt, adaugă Anderson. Produsele lactate recombinate sunt, de asemenea de așteptat să crească în importanță în UE atunci când cotele de lapte vor fi eliminate începând cu 1 aprilie. “După eliminarea cotelor, nu vor mai exista restricții asupra producției de lapte ale statelor membre, ceea ce înseamnă aproape sigur că va exista un surplus de lapte proaspăt”, explică Anderson. Cu toate acestea, o mare parte din surplusul de lapte va fi convertit în ingrediente pentru produse lactate și vândut pe piețele din afara Europei, cum ar fi cele cu acces limitat la laptele proaspăt, unde va fi folosit pentru a produce produse lactate recombinate, opinează acesta. ”În general, ca urmare a creșterii veniturilor în piețele emergente, numai cererea de brânză este de așteptat să crească cu până la 25% până în 2024”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2