278

Soluții de la Valdo Invest: Laptele de capră – tendințe și metode de procesare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform ultimelor statistici, la nivel mondial se înregistrează o creștere substanțială a consumului de produse lactate din lapte de capră. De fapt, este științific demonstrat că laptele de capră conține mai puține grăsimi decât laptele de vacă, mai mult calciu, este mai bogat în vitamine și permite obținerea unei mari varietăți de tipuri de brânză: brânză proaspătă, învechită, marinată în ulei de măsline sau vin roșu, s.a.m.d. Pe piața din România, brânza feta (tradițional grecească), este cea mai cunoscută brânză obținută din lapte de capră. Cum gustul și pretențiile consumatorilor sunt în permanență schimbare, în timp și-au făcut loc cu succes și alte tipuri de brânzeturi, respectiv halloumi ( produsă în Cipru), paillot de chevre (de origine franceză), castelo branco (portugheză).Metodele moderne de procesare, fac posibilă obținerea acestor tipuri de brânzeturi, și nu numai, indiferent de tradiție, zonă, regiune sau țară.În acest  sens,  oferta firmei VALDO INVEST de echipamente și linii tehnologice complete de procesare a laptelui de capră a fost adaptată la noile cerințe, atât din punct de vedere al capacității de prelucrare, al caracteristicilor laptelui, cât și din punct de vedere al produselor care se doresc a fi obținute.Soluțiile tehnologice pe care le propunem țin cont de toate aceste particularități. Oferta noastră include toată gama de echipamente necesare, începând cu dotarea sălii de muls, continuând  cu procesareapropriu-zisă, cu mașinile de îmbuteliat sau de ambalat și terminând cu climatizarea sși depozitarea produselor obținute. Întrucât, în majoritatea situațiilor întâlnite, secțiile de procesare a laptelui sunt amplasate în imediata apropiere a fermelor de capre, respectiv a sălilor de muls, spațiile aferente părții de prelucrare nu sunt foarte mari, așa încât proiectele noastre  de compartimentare și amplasare a echipamentelor, sunt adapate pentru astfel de situații. Prin soluții tehnice și tehnologice structurăm întregul proces de fabricație în module distincte de lucru, astfel :

  • Modul de recepție lapte, compus din: tancuri de recepție cu răcire sau izoterme, instalații de filtrare, curătare și de măsurare volumetrică, analizatoare electronice pentru determinarea parametrilor de calitate ai laptelui; Modul de pasteurizare – separare –normalizare - omogenizare ;Modul de procesare și ambalare produse acidofile, compus din: vane pasteurizare – maturare și mașini de ambalare în pahare, butelii tip PET, etc;Linii tehnologice  de producere brânzeturi diverse ;Linie tehnologică completă pentru producția de brânză tip Feta;
  • Modul de pasteurizare – separare –normalizare - omogenizare ;
  • Modul de procesare și ambalare produse acidofile, compus din: vane pasteurizare – maturare și mașini de ambalare în pahare, butelii tip PET, etc;
  • Linii tehnologice  de producere brânzeturi diverse ;
  • Linie tehnologică completă pentru producția de brânză tip Feta;

Toate aceste echipamente și utilaje de producție sunt completate de partea de instalații de termostatare, depozite frig, instalații de climatizare, echipamente producere agent de răcire și instalații spălare – igienizare CIP. Prin firma ECHO ROM PROIECT, membră a grupului de firme VALDO INVEST, proiectăm și executăm toate traseele tehnologice din oțel inoxidabil, traseele de apă, gheață și aer comprimat, precum și partea de automatizare, monitorizare și colectare a datelor de lucru (temperaturi, presiuni, umiditate, etc.). Experiența acumulată în 20 de ani de activitate, multitudinea proiectelor realizate, sunt garanția unui parteneriat solid și de încredere pe care îl putem dezvolta cu orice fermier sau procesator de lapte care dorește să demareze o investiție în acest domeniu. Valdo Invest, cel mai bun start spre excelență!Adresa: Str. Gheorghe Pop de Basesti nr 33A, Sector 2, Bucuresti Tel: + 4 021 313 02 04, + 4 021 313 02 05, Fax: + 4 021 313 02 06, E-mail:[email protected],  [email protected]

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2