Ferma

239

Spray-erea ouălor neeclozate cu probiotice previne infecția cu salmonella a puilor de găină

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Primul studiu privind aplicarea sprayului cu probiotice pe ouă, pentru a reduce Salmonella la puiet, va începe în curând la Universitatea din Connecticut din SUA, după cum menționează AllAboutFeed.

Prin vizarea infecției cu Salmonella și răspândirea în mai multe etape de dezvoltare, riscul pentru consumatori ar putea fi mult redus.

În acest sens, profesorul asociat de microbiologie alimentară la Colegiul de Agricultură, Sănătate și Resurse Naturale, Mary Anne Amalaradjou, a primit o subvenție de 150.000 USD din programul SARE al USDA pentru a studia un supliment probiotic pentru a controla Salmonella la puiet și pentru a le ajuta să dezvolte un microbiom sănătos.

Prin suplimentarea probiotică timpurie și susținută, ne propunem să dezvoltăm o abordare cuprinzătoare care să ajute la controlul Salmonella la puii de pui ...

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor estimează că Salmonella cauzează aproximativ 1,35 milioane de infecții, 26.500 de spitalizări și 420 de decese în SUA în fiecare an. Majoritatea acestor infecții sunt de origine alimentară și se spune că vinovații sunt adesea ouă și păsări de curte.

În intervenție, se va pulveriza ouă neeclozate cu un supliment probiotic și va furniza puietilor un supliment suplimentar prin apa lor, deoarece acestea sunt transportate la ferme cultivate în care cercetătorii vor continua tratamentul.

Această cercetare se bazează pe lucrările anterioare ale Amalaradjou, care au descoperit că probioticele pot reduce semnificativ populațiile de Salmonella pe ouă și pot reduce colonizarea acesteia în celulele intestinale ale puiului.

Investiția în hrănirea animalelor tinere este extrem de importantă, deoarece afectează performanța lor mai târziu în viață. Acest special vă va aduce cele mai noi perspective și evoluții în ceea ce privește nutriția animalelor tinere. Verifică…

Prin acest proiect, Amalaradjou va fi capabil să dezvolte o abordare cu mai multe direcții pentru a controla Salmonella la pui și pentru a îmbunătăți siguranța cărnii.

„În cele din urmă, prin suplimentarea probiotică timpurie și susținută, ne propunem să dezvoltăm o abordare cuprinzătoare care să ajute la controlul Salmonella la puii de pui de carne, îmbunătățind în același timp performanța acestora”, spune Amalaradjou, adăugând că abordarea sa se concentrează pe îmbunătățirea sănătății microbiomilor intestinali ai puietului ca mijloc de combatere a colonizării patogene.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2