Ferma

554

Spre ce se îndreaptă industria nutriției animale?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unui studiu publicat de AllAbout Feed, pentru a asigura durabilitatea creșterii animalelor în viitor, hrănirea animalelor trebuie să fie precisă și eficientă. Cu toate acestea, agricultura este industria cel mai puțin digitalizată, dar are un potențial imens de îmbunătățire și impact asupra forței de muncă. Cum va arăta asta?

Noile tehnologii

Industria furajelor ar putea învăța din asistența medicală, care a adoptat rapid produse digitale care utilizează o abordare de testare și adaptare pentru a satisface clienții.

Spitalele, instituțiile de îngrijire și chiar și casele folosesc roboți, Internetul obiectelor (IoT) și inteligența artificială (AI) în fiecare zi.

Pe măsură ce agricultura trece prin propria sa transformare tehnologică, transformarea tehnologică a asistenței medicale implică 2 tendințe pentru industria furajelor: tehnologia nu va reduce numărul de oameni care lucrează, ci va modifica tipul de muncă și conducerea.

Roboți agricoli

Roboții transportă până la 3.000 de probe de sânge la o temperatură constantă la Spitalul Universitar Aalborg, asigurând o analiză precisă și o îngrijire îmbunătățită a pacientului. Roboții ajută lucrătorii cu calificare scăzută și înaltă cu sarcini de la logistică la asistență chirurgicală.

În mod similar, roboții agricoli de la companii precum Aigen și EcoRobotix se ocupă de diverse sarcini, cum ar fi plantarea, plivitul, aspirarea insectelor, recoltarea și ambalarea.

Acești roboți oferă soluții eficiente, precise și accesibile la problemele legate de managementul culturilor și lipsa forței de muncă, iar utilizarea lor este probabil să crească.

IOT-uri

Tehnologia IoT, dispozitivele inteligente precum Fitbits și Apple Watches ne transformă spitalele. Dispozitivele de sănătate purtabile oferă medicilor și consultanților date relevante în timp real, scutind personalul de la pat de la monitorizarea constantă.

Industria furajelor aplică, de asemenea, utilizări similare IoT. BinSentry, o companie agricolă IoT, oferă monitorizare fiabilă a inventarului de containere de furaje din fermă folosind senzori IoT. Acest lucru ajută fabricile de furaje și integratorii verticali să reducă costurile prin îmbunătățirea eficienței operaționale.

În mod similar, Distynct înlocuiește tehnologia tradițională cu versiuni care au mai multe date și capacități funcționale la un cost similar, aducând IoT la fermă într-un mod accesibil și gestionabil.

Dispozitivele IoT pot aduna rapid date agronomice precise într-un singur loc pentru o monitorizare mai ușoară, ceea ce duce la o alocare precisă a resurselor și îmbunătățește randamentul și sustenabilitatea.

Inteligența artificială (AI)

Industria sănătății pierde peste 2 miliarde de dolari anual și peste 200.000 de vieți din cauza greșelilor medicilor. AI poate ajuta la prevenirea acestui lucru. Erorile cauzate de oboseală, memorie, lipsă de experiență sau de pregătire și neînțelegerile sunt reduse semnificativ atunci când AI sprijină luarea deciziilor.

Agricultura are o mulțime de date, astfel încât inteligența artificială poate detecta modele în performanța animalelor și a sistemelor de producție a culturilor. Companii precum Ever.Ag oferă fermierilor informații în timp real și recomandări bazate pe date.

Companii precum Partners for Production Agriculture îi ajută pe fermieri să ia decizii mai bune în timp real pe baza mișcărilor pieței, cu mai puține greșeli. Utilizarea calculelor AI și a datelor mari le permite fermierilor să facă față complexității vremii, geneticii, turbulențelor pieței și microbiomul solului și al animalelor pe care le hrănesc.

Impact asupra muncii

Industria hranei pentru animale este pregătită pentru o transformare. Fermierii aleg adesea angajați și furnizori care au relații personale cu ei de mulți ani. Agricultura a fost mai lent decât majoritatea industriilor în a îmbrățișa diversitatea în forța de muncă (nu numai în ceea ce privește sexul, rasa și vârsta, ci și în ceea ce privește angajarea de oameni care nu au un background agricol).

Pe de altă parte, agricultura s-a confruntat întotdeauna cu o „problemă a oamenilor”, cu o creștere a locurilor de muncă estimată să crească doar cu 1%, din cauza salariilor proaste și a condițiilor dure.

Dar, după cum au subliniat Kincannon & Reed în publicațiile lor recente, dacă tehnologia înlocuiește locurile de muncă pe care muncitorii nu doresc să le facă și agrobusiness-urile își deschid porțile către mai multă diversitate, oportunitatea va fi pentru o muncă mai stimulatoare, mai bine plătită, care atrage și păstrează. o forță de muncă flexibilă.

Și așa cum am văzut în spitale, munca umană nu este eliminată; locurile de muncă pe care le fac oamenii s-au schimbat. De fapt, locurile de muncă din domeniul medical au o creștere de 19% a locurilor de muncă și vor crea peste 2,3 milioane de locuri de muncă în următorii câțiva ani – cea mai bună perspectivă de angajare din orice domeniu.

Acum, mai mult de 50% din fermele mari și aproape un sfert din fermele mici folosesc (sau plănuiesc să folosească) tehnologie de agricultură de precizie, potrivit unui sondaj McKinsey. Cererea de locuri de muncă de înaltă calificare în industria furajelor va crește doar. Viitorii lucrători ar trebui recrutați pe baza noilor competențe, cum ar fi analiza datelor, inginerie software și codare.

Cum să se pregătească fermierii?

După cum am menționat în cartea Viitorul agriculturii, programele de educație și formare sunt modalități eficiente de a dezvolta o forță de muncă care evoluează cu fiecare inovație. Companii precum Ever.Ag și Partners for Production Agriculture împuternicesc afacerile agricole de sus în jos, oferind soluții software inovatoare, evaluând riscurile și profitând de oportunități. es. Formarea și acceptarea diversității vor crea o forță de muncă mai flexibilă, care se poate adapta schimbărilor în întreaga companie.

Industria hranei pentru animale s-a confruntat cu multe provocări de la apariția sa, acum aproape 200 de ani, și acestea nu vor fi rezolvate folosind gândirea convențională. Trebuie să salutăm întreruperea digitală.

Tehnologia la fermă oferă soluții la multe dintre cele mai urgente probleme ale agriculturii, iar cei care se pregătesc pentru a perturba inovația prin investirea și reținerea talentelor se vor bucura de noi niveluri de productivitate și bogăție.

La sfârșitul zilei, afacerile care vor prospera în tranziția tehnologică sunt cele care investesc și cultivă diversitatea și abilitățile relevante acum.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2