Ferma

305

Sprijin de peste 2,42 milioane lei pentru ameliorarea raselor de animale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna iulie a anului 2023.

Suma autorizată la plată este în valoare de 2.424.730,37 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare și în conformitate cu Regulamentul European.

La rândul său, Regulamentul European privind ameliorarea animalelor contribuie la conservarea resurselor genetice animale valoroase, la protecția biodiversității și la producția de produse regionale tipice de calitate.

În ce mod? În cazul în care un program de ameliorare riscă să pună în pericol o anumită rasă, autoritățile naționale ar putea refuza programul respectiv.

În cazul unei rase aflate deja pe cale de dispariție, autoritățile naționale ar putea chiar desfășura temporar, pe cont propriu, un program de ameliorare pentru rasa în cauză, garantând astfel conservarea acesteia.

În cele din urmă, regulamentul prevede inclusiv norme specifice care să facă posibilă reconstituirea unor rase dispărute sau care se află în pericol grav de dispariție.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2