Astfel, legea respectiva permite vanzarea laptelui crud in acest stat, existand semnale ca tot mai multi americani prefera sa cumpere un astfel de produs. La inceputul acestei saptamani, alte doua state, New York si Pennsylvania au autorizat comercializarea laptelui nepasteurizat. Dealtfel, sustinatorii laptelui crud au initiat o adevarata miscare al carui promotor este cercetatorul Joseph Heckman, de la Universitatea Rutgers. El este acela care, in 2008, a sustinut un seminar in cadrul caruia a prezentat si un film care vorbea despre optiunea multor americani pentru laptele crud, dar si despre dificultatea cu care il procura, acest produs putand fi comercializat doar pe sub mana, prin adevarate retele de contrabanda. Potrivit noii legislatii din New Jersey, New York si Pennsylvania, producatorii si cei care comercializeaza lapte crud sunt obligati sa certifice faptul ca nu s-au folosit hormoni de crestere in productia de lapte. La randul lui, laptele este supus bilunar analizelor care trebuie sa stabileasca incadrarea in standardele de calitate, inclusiv privind numarul de bacterii. Totodata, vacile vor fi inspectate permanent, din punct de vedere sanitar, iar pe recipientele sau etichetele laptelui se va inscrie obligatoriu faptul ca laptele crud nu ofera protectie de pasteurizare.(I.S.)