Repere

212

Ștefan Pădure: ”Șanse mari pentru reducerea TVA la carne”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ștefan Pădure, Directorul Executiv al Asociației Române a Cărnii a declarat  pentru revista Fabrica de Carne că sunt ”Șanse mari pentru reducerea TVA la carne”.

  După cum se știe, la finalul săptămânii trecute a avut loc o nouă rundă a dialogului dintre principalele organizații profesionale din Industria alimentară și cei ai MADR și ai Ministerului de Finanțe, runda de discuții axându-se pe solicitarea comună a membrilor Romalimenta, ARC, AFIR, dar și a organizațiilor de fermieri, de a se reduce TVA-ul pe toată filiera cărnii, a peștelui, a legumelor și fructelor dar, prin schimbarea de optică, și la lapte. ”Susținutți și de domnul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, am prezentat doleanța noastră domnului Darius Vâlcov, ministrul de Finanțe, acela care a fost cât se poate de receptiv la solicitarea noastră de diminuare a TVA-ului pe tot lanțul, de la inputuri, la comercializare, la principalele grupe de alimente.   Am explicat domnului Vâlcov că, în cazul în care se va micșora TVA-ul doar pentru carne, de exemplu, nu s-ar face altceva decât să se munte evaziunea fiscală dintr-o parte, în alta, mpsura parțială neavând niciun rezultat benefic pentru sectoarele noastre.” Potrivit domnului Pădure, Darius Vâlcov a fost deosebit de receptiv la argumentele oamenilor de afaceri și ale fermierilor, afirmând că va face tot posibilul ca în Parlament să treacă o asemenea propunere, asigurând pe cei prezenți că doleanța exprimată de membrii asociațiilor va fi introdusă în textul noului Cod Fiscal.   Reamitim că guvernul este într-atât de dornic să diminueze cota de TVA, încât, același Darius Vâlcov a declarat la finalul lunii trecute că este foarte posibil ca această măsură să fie luată mai devreme, chiar în toamna anului 2015, prin Ordonanță de Urgență.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2