Fonterra a dezvăluit noua sa invenție care constă într-o sticlă cu 3 straturi, 100% ”light-proof”, inovație care blochează sub orice fel impactul luminii asupra proprietăților organoleptice și nutriționale ale laptelui proaspăt, care pot fi degradate de acțiunea acesteia, informează Dairy Reporter. Sticla LIGHT PROOF este rezultatul unei cercetări de mai mult de trei ani a echipei de la Anchor- brandul Fonterra pentru lapte proaspăt din Noua Zeelandă. Anchor a inițiat acest proces după ce a identificat efectul degradant ce-l poate avea lumina asupra laptelui proaspăt. Anchor a realizat că protejând laptele de lumină nu numai că menține gustul laptelui proaspăt, dar menține, deasemenea valoarea nutrienților cum ar fi vitamina A și B2. Cheia spre această inovație a fost să adauge încă 2 straturi la design-ul actual, spune Fonterra. Stratul interior și cel exterior sunt de un alb opac, o caracteristică care a fost creată să facă sticla ușor de recunoscut la raft, în timp ce stratul din mijloc este negru, blocând 100% accesul luminii.