Stiri

265

Studiu: 55% dintre români consumă zilnic ciorbe și supe

autor

MeetMilk.ro

distribuie

  • Studiul arată că ciorbele și supele sunt alimentele indispensabile și preferate de români, indiferent de gen sau vârstă
  • 56% le consumă zilnic, 46% de cel puțin două-trei ori și doar 4% o singură dată pe săptămână
  • Cercetarea mai arată că bărbații românipreferă ciorbele, în timp ce femeile consumă cu plăcere supele cremă

Pentru majoritatea românilor, ciorbele și supele reprezintă o parte din moștenirea gastronomică bine înrădăcinată, dar și una dintre cele mai simple modalități de a obţine nutrienţii necesari în fiecare zi.

Conform unui studiu comandat de brandul de electrocasnice britanice Morphy Richards, ce analizează comportamentul de consum al românilor, 55% dintre aceștia au în meniul zilnic o supă sau o ciorbă, 41% le consumă de cel puțin două sau trei ori pe săptămână, în timp ce doar 4%  aleg supe și ciorbe o dată pe săptămână.

Studiul a fost realizat în două etape, la finalul anului 2020 și în luna iunie[1] a acestui an și a presupus atât o analiză cantitativă, cât și una calitativă pe o populație digitalizată, preponderent din mediul urban.

Demografia supelor și ciorbelor

Supele și ciorbele sunt nelipsite în casele românilor, fiind consumate de toți membrii familiei. Cu toate acestea, există diferențe în ceea ce privește tipul preferat.Supele cremă sunt oferite celor miciîncepând cu perioada de diversificare alimentară și sunt preferate de femei și de respondenții tineri. Bărbații aleg ciorbele, considerându-le mai consistente în comparație cu supele cremă ce au o textură și o consistență mai ușoară.

În plus, supele și ciorbele sunt consideratedeosebit de importante pentru copii și sunt văzute de părinți ca parte indispensabilă a rutinei zilnice de alimentație.

Supele și ciorbele – alimentele minune din meniul românilor

Atunci când trebuie să aleagă, ciorbele și supele sunt consumate deopotrivă: 55% dintre respondenți preferă ciorbele, iar 45% supele. 99,5% consideră că acestea pot fi consumate în orice anotimp, iar 98.7% declară că reprezintă alimentul apreciat de întreaga familie. Mai mult, supa de pui ocupă locul întâi în preferințele a 64% dintre respondenți, urmată de supa de legume și de supa cremă de legume.

Pe lângă supe și ciorbe, în ceea ce privește gastronomia locală, respondenții declară că apreciază și sarmalele și mămăliga cu brânză sau ciulama.

Supe și ciorbe bogate în nutrienți în doar 21 de minute

Morphy Richards este aliatul tuturor românilor care iubesc supele și ciorbele și devine parte din ritualul lor culinar datorită unei noi categorii de produs – Soup Maker-ul, un aparat inteligent pentru a pregăti supa zilei, proaspătă și hrănitoare, în doar 21 de minute.

Soup Maker-ele Morphy Richards sunt create pentru a fi dispozitivele ideale de pregătire a supei zilei, făcute în casă. În funcție de model, produsele de tip Soup Maker oferă funcții speciale pentru a răspunde diferitelor nevoi de a găti supa – de la formatul Compact, cu două porții, până la aparatele cu o capacitate extinsă, de patru porții, și funcționalități-cheie precum sotare, cântărire, menținere caldă, reîncălzire, pauză sau timer.

În plus, la începutul lunii iulie, Morphy Richards a pregătit reduceri surpriză pentru toți cei ce vor să descopere aceste dispozitive, la un simplu click în magazinul virual.

[1]Studiu realizat pe 400 de respondenți

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2